Enkla Lån – Låna pengar online med Enkla Lån

Jämför Enkla Lån, Snabblån och Sms Lån

Hitta lånet med lägst ränta och bäst villkor. Jämför 56 st. enkla lån upp till 600 000 kr.
Läs om egenskaper som lån utan UC och lån med betalningsanmärkning. Samarbetspartners står under Finansinspektionen. 

 

}

Snabbt

Snabb hjälp vid val av lån

R

Enkelt

Raka vägen till lägsta räntan

Kostnadsfritt

Jämför lån helt kostnadsfritt 

Ta raka vägen till den lägsta räntan.

Enkla Lån är en låneförmedlare. Vi jämför pris och egenskaper på banker och långivare. Vi hittar det bästa lånet med lägst ränta och villkor just för dig.

Tryggt och säkert

Det är säkert och tryggt att jämföra lån på Enkla Lån. Enkla Låns lånepartners står under Finansinspektionens tillsyn.

Helt kostnadsfritt

Hos oss kan du jämföra lån helt kostnadsfritt. Vi tar enbart en kostnad av våra lånepartners när ditt lån är utbetalt.

En hjälpande hand

Enkla lån hjälper dig i ditt val vid snabb ekonomisk hjälp. Kombinerar du vår (Enklalån) information blir du med större sannolikhet nöjdare med ditt minimilån. Vi rekommenderar och listar enbart seriösa aktörer på marknaden som noggrant väljer ut låntagare baserat på en individuell kreditbedömning. Ansökan för nya låntagare görs alltid via kreditgivarens hemsida. Vi jobbar för att ingen ska hamna i en skuldfälla genom de lån enkla på vår sida. Läs om paret Sanne och Christoffer som gick 81 000 kronor i back per månad och om hur de tog sig ur den ekonomiska krisen här. 

Snabblån branschen förändras mycket och nya aktörer inträder marknaden med nya typer av internetlån. Vi följer nya trender på marknaden och har alltid uppdaterad information om smålån. Med en lång bakgrund inom sms lån branschen har vi koll på nya smslån och smslån nya aktörer.

Är smslån något för dig?

Ett smslån är för dig som behöver låna pengar snabbt och enkelt. Idén med snabblånet är att det ska kunna utnyttjas vid oförutsedda utgifter som när bilen plötsligt kräver reparationskostnader. I dessa akuta situationer är det viktigare att få pengar direkt utan långa lånehandläggningar och räntekostnader är sekundärt. Utmärkande för sms lån är ett mindre lånebelopp som utbetalas snabbt. Utbetalning sker oftast direkt och samma dag eller dagen efter du skickat in din ansökan. Lånebeloppen varierar från 500 kr upp till 30 000 kr. De flesta smslångivare godkänner din låneansökan för personer över 18 år och om du har skött din ekonomi. Eftersom internetlån innebär risker för kreditgivarna tillkommer en relativt hög effektiv ränta och därför är det bäst att du betalar tillbaka ditt lån snabbt. Det rekommenderas att betala tillbaka inom max 90 dagar för att inte råka ut för alltför höga räntekostnader. Små lån utbetalning direkt bör inte användas som en långsiktig finansiell lösning. Sen betalning innebär extra kostnader och kan påverka ditt kreditbetyg. Har du inte ett bra kreditbetyg kan det bli svårt att få ett nytt lån. Du bör inte använda snabblån för att hantera befintlig skuld. Gör du det hamnar du lätt i en skuldfälla. Se alltid över din ekonomi noggrant innan du tar ett lån för att säkerställa att du kan betala tillbaka i tid!

Lån utan UC

UC är ett kreditinformationsföretag och de samlar in information för att företag och privatpersoner ska kunna ta säkrare affärsbeslut. Företag och privatpersoner kan vända sig till UC för information när de ska ta beslut om kreditgivning till privatpersoner. Kreditgivarna gör en ekonomisk bedömning av privatpersoner för till exempel kreditavtal, borgensåtaganden eller hyresavtal. Många väljer sms lån utan UC eftersom flera förfrågningar hos UC som rör konsumentkrediter leder till lägre kreditvärdighet. Väljer man en kreditgivare utan UC gör sms -lån-givare en kreditvärdering via andra kreditupplysningsföretag. Det finns flera olika kreditupplysningsföretag och de är inte länkade med den samlade databanken som storbankerna använder sig av. Har du en låg kreditvärdighet kan det leda sämre chanser att få ett lån. Vi listar därför sms lån utan UC här. Exempel på lån utan UC 25000 kronor och låna 1500 utan UC finns lista. Dessutom tar alla dessa företag som vi listar lån utan UC med bankid.

Kreditupplysning

Kreditupplysningen görs för en riskbedömning om dina ekonomiska förutsättningar att betala ränta och amortering. Upplysningen baseras på din ekonomi idag och din historik. En kreditupplysning registreras i 12 månader och informerar om: 1. Lån och aktiva krediter. 2. Betalningsanmärkningar och skuldsaldon. 3. Tidigare kreditupplysningar (senaste 12 månaderna). 4. Personuppgifter som namn, adress, inkomster, fastighetsinnehav samt äktenskapsförord. Enligt konsumentkreditlagen måste långivare göra en kreditprövning innan de beviljar lån. Detta betyder att en kreditupplysning alltid görs trots att man inte använder UC. Det finns inte lagliga sms lån utan kreditupplysning. De företag som utför kreditupplysningar utöver UC är till exempel Creditsafe och Bisnode Kredit. Upplysningar i samband med förhandlingar av ränta till ditt bolån från flera banker påverkar inte ditt kreditbetyg negativt. Jämför andra egenskaper som sms lån med helgutbetalning här.

Nya sms lån swish.

Enkla Lån håller sig alltid uppdaterade om nya trender på den svenska finansiella marknaden. Många personer idag söker låna pengar pengar med swish direktöverföringar. Detta är en helt ny teknik på den svenska marknaden för snabblån. Kreditgivarna skickar betalningar till ett telefonnummer som är anslutet till Swish. För att du ska kunna få en betalning genom Swish måste du registrera dig hos Swish, ange ditt mobilnummer och ladda ner Swish-appen. Därefter signerar du dig med bankID och en unik kod skickas via sms. Under verifierings processen använder du dig av koden som skickats till dig via sms. Läs mer om nya sms lån och swish här.

Jämför sms lån

Innan du ansöker om ett sms lån är det viktigt att veta hur man jämför sms lån och vilken långivare som passar dig.  Att göra en ordentlig jämförelse innebär mer än att bara titta på den effektiva räntan på kreditgivares hemsida. Du måste också tänka på mindre uppenbara saker som kan påverka den summa du faktiskt återbetalar. Vi ger tre exempel på mindre uppenbara saker att tänka på som kan påverka den summa du faktiskt återbetalar som: 1. Kommer långivaren faktiskt låta dig låna exakt hur mycket du vill eller kommer de enbart låna dig 6 000 kr till exempel? Många låneföretag har restriktioner för nya kunder eftersom de inte har din lånehistorik registrerad sedan tidigare. De vet därför inte om du har en benägenhet att återbetala i tid eller inte. Alla sms lån företag vill att du ska kunna återbetala i tid. 2. Vad händer om du mot all förmodan inte kan betala i tid? Har du en plan B? Kan du i värsta fall låna pengar av familj eller vänner? De flesta personer väljer att ta ett sms lån eftersom de inte vill riskera att få dålig relation med nära och kära på grund av pengafrågor. I vissa fall kan det dock underlätta att ha någon som man kan ta hjälp av i nödsituationer. 3. Ansvarar långivaren för eventuella avgifter som inte är omedelbart uppenbara? Kostar det pengar att förtidslösa sitt lån? Tar sms lån givaren ut aviavgifter eller uppläggningsavgifter?

Jämföra sms lån, checklista

Checklista innan du tar ett sms lån är: 1. Hur mycket vill du låna? 2. Hur länge vill du låna? 3. Eventuella avgifter. Var försiktig med långivare som inte tillåter dig att välja exakt hur mycket du vill låna. Du debiteras mer ränta om du lånar mer än du behöver. Var även vaksam med långivare som inte låter dig låna den exakta tiden du vill ha. Om du tvingas låna upp till din nästa lönedag kan det sluta med att du betalar mer. Ju mindre tid du lånar desto mindre betalar du i ränta. Många långivare låter dig ange exakt hur länge du vill låna. Det bästa är att välja den återbetalningstid som passar dina personliga behov. Kontrollera när du tagit ditt sms lån att du kan återbetala när som helst innan ditt bestämda återbetalningsdatum. En del smslångivare låter dig inte förtidslösa ditt sms lån. Om dina omständigheter förändras kan du spara ränta på de dagar du inte behöver lånet.Var noga med att välja sms lån med tydliga återbetalningsdatum, avtalade omedelbart. Om du betalar tillbaka i tid vet du att din skuld kommer strykas.

Ränta och effektiv ränta

Sms lån måste alltid annonsera effektiv ränta (årlig procentsats). Detta är en standardiserad juridisk beräkning som är utformad för att hjälpa dig att jämföra kostnaden för olika typer av lån. Hur effektiv ränta fungerar är dock inte helt okomplicerat. Effektiv ränta påverkas av ditt lånebelopp, din löptid och avgifter. Var därför alltid informerad om avgifter eller vad som händer vid obetalda sms lån. Smslångivare måste enligt lag också informera om totalkostnad. Använd kreditgivarnas lånekalkylator för att ta del av totalkostnaden. Det brukar alltid detaljeras i samband med ditt lån.

Avgifter

Det är ovanligt att sms långivare tar betalt för avgifter men det är bra att kontrollera att det inte finns några dolda kostnader innan du ansöker om ett lån. En del smslångivare tar betalt för att förtidslösa ditt lån vilket kan vara en överraskning. Återbetalar du ditt sms lån för sent är det troligt att du kommer debiteras extra kostnader. Olika långivare tar olika avgifter. De brukar innehålla en missad betalningsavgift och ytterligare ränta på det belopp du är skyldig. Vissa långivare tillåter en skonfrist innan en betalningsavgift debiteras. Läs mer om hur flexibla sms lån företag är när det gäller avgifter innan du tar ett sms lån. Sammanfattningsvis vill jag råda dig att förstå den totala kostnaden innan du tar ett lån. Den totala kostnaden informerar om du gör en bra affär eller inte och om du känner dig bekväm med att betala tillbaka lånet.

Låna pengar med betalningsanmärkning

Många tror att det enda sättet att få låna pengar med en betalningsanmärkning är att inte använda UC. Detta stämmer inte. Vill du låna pengar med betalningsanmärkning måste du följa långivarens grundkrav och det tas alltid en kreditupplysning via företag som Creditsafe eller Bisnode Kredit. Läs mer om sms lån med betalningsanmärkning och om företag som ger sms lån med betalningsanmärkning här. Antalet kreditupplysningar kan på kort sikt kan försämra ditt kreditbetyg. Vanligtvis är det Upplysningscentralen som har koll på dina upplysningar. Kreditgivare inom Sms lån branschen tar oftast kreditupplysning utan UC eftersom de inte vill försämra din kreditvärdighet. Vi listar 10 st. långivare som godkänner sms lån med betalningsanmärkning. Klickar på du bilden kopplat till företaget kan du läsa mer om vad som gäller innan du tar ett lån. Är du inte helt säker på om du vill ta ett sms lån utan se över din ekonomi en andra gång ger vi dig tips om hur du ökar din kreditvärdighet här.

Vanliga frågor

Nya lån med swish, var erbjuds det?
Vad är p2p?
Jämför lån, hur gör jag?
Vad är lån utan UC?
Hur får man lån med betalningsanmärkning?

Senaste nytt på Enkla Lån

Vi skriver om enkla lån, privatekonomi, skulder, spara pengar och recensioner med mycket mera

Avsaknad av sparpengar orsakar ångest

Svenska dagbladet skriver att avsaknad av buffert orsakar ångest. En ny Demoskop-undersökning visar att 24 procent av svenskarna har svårigheter att betala en oförutsedd utgift på 15 000 kronor. Har man inget extra tillskott i sin personliga kassa har man dessutom en...

läs mer

Indien ger mest sol för pengarna

Funderar du på sol men inte riktigt har budgeten för det? Vi listar billigaste solsemestrar. Är du ute efter billig sol i sommar eller till hösten bör du satsa på Indien. Ungefärlig prisnivå i Indien En cappuccino ca 15-20 SEK En timmes taxiresa ca 10 SEK Middag ca...

läs mer

Så lyfter du dig själv och karriären

Känner du dig omotiverad att gå till jobbet på morgonen? Du är inte ensam. Många passar på att söka nytt jobb till hösten och tar nya tag efter sommaren. En global Gallup-undersökning visar att bara 13 procent av de anställda är engagerade i sitt jobb. Med de rätta...

läs mer