Vivus

Betygsatt 4.00 av 5 baserat på 1 kundrecension
(1 kundrecension)

 
Ansök hos Vivus här >

KREDITKONTOLÅNESTORLEKAREFF. RÄNTAMÅNADSRÄNTA
500 - 20 000 kr649.10 %15 %
LÅN UTAN UC:JaLÅN MED BETALNINGSANMÄRKNING:Ja

Beskrivning

EGENSKAPER   
Grundkrav:Åldersgräns 18 år, svenskt personnummer, svenskt mobilnummer och svenskt bankkonto. Kreditprövning görs i samband med låneansökan. Kredit med betalningsanmärkning:Ja, varierar beroende på lånestorlek.
Maxlån, ny kund:6 000 krErbjudande: Låna upp till 6 000 kr kostnadsfritt i 30 dagar. Gäller enbart nya kunder.
BankID:Ja, enkel legitimering med E-legitimation.Kredit utan UC:Ja, Vivus använder sig av Creditsafe.
Pengar samma dag:Vid inskickad och behandlad ansökan innan 13.30 vardagar.Utbetalning helg:Till Nordea och Handelsbanken.

 

Money for the modern people

Vivus som ingår i företaget 4Finance har vuxit stadigt under sin tid på marknaden och är en av de större sms lån – givarna. De gör bra och effektiv marknadsföring och har därför bra marknadsandelar på den svenska marknaden. Vivus erbjuder det populära kreditkonto-alternativet från 500 kr – 20 000 kr. 4finance (Vivus och Onea) är marknadsledande inom området för sms lån och de expanderar till nya länder. Vivus vill ge möjligheten till lättillgänglig finansiell hjälp för att personer ska kunna uppfylla sina önskemål och drömmar. Deras slogan är ”Money for the modern people”. Pengar för den moderna människan.
Konsumentverket gav Vivus en varning år 2012 för brister i deras kreditvärdeingsmodell. Sedan dess har modellen ändrats och de följer nu gällande bestämmelser. Vivus har som sagt satsat bra på marknadsföring och har därför tagit stora marknadsandelar. De betonar framför allt att första lånet är gratis i sin marknadsföring.
Vivus är relativt ny på den svenska marknaden och de har lyckats väldigt bra för att vara nya. De har en professionell hemsida med bra teknik. Tidigare erbjöd de enbart lån med en återbetalningstid om 30 dagar men har nu ändrat det till kreditkonto. De erbjuder nu en flexibel återbetalningstid med andra ord.Lån utan UC och sms lån med betalningsanmärkning

Åldersgräns 18 år, svenskt personnummer, svenskt mobilnummer och svenskt bankkonto. Kreditprövning görs i samband med låneansökan. Vivus använder Creditsafe och du kan låna pengar trots betalningsanmärkning men det varierar beroende på lånestorlek.Ansökan sker via ett webbformulär

Vivus lånprocess ser ut som de flesta andra långivare. Du fyller i ett formulär via hemsidan och identifierar dig enkelt med e-legitimation. Vivus hanterar även lån när deras kundservice inte är öppen vilket betyder att de har ett automatiskt hanteringssystem som gör det möjligt för kunden att få snabbare information om låneansökan. Vivus särskiljer sig på det sättet att de har en egen intern inkasso.

 

Vivus utbetalning helger

Kundtjänst har stängt under helger för inkommande samtal och mail. Utbetalningar genomförs dock under helger till Nordea och Handelsbanken.Vivus kundtjänst

Öppettider

Måndag – Fredag

08:00 – 17:00

 

Vivus inkasso

Måndag – Fredag

9:00 – 18:00

Telefon:

08 420 400 20

 

support@vivus.se

inkasso@vivus.se

 

Adress:

4Finance AB

Hammarby Allé 47

120 30 Stockholm


 

Vivus hos Allabolag

Vivus hos Finansinspektionen

Vivus på Facebook


Sammanfattning
Senast uppdaterad
Recension
Vivus
Omdöme
41star1star1star1stargray

1 recension av Vivus

  1. Betygsatt 4 av 5

    Maryam

    Snabbt, enkelt och smidigt. Problemet löst inom 15 minuter.

Skriv en recension

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *