Happy onsdag! Fira att halva veckan redan har gått med en fräsch och härlig detox. En detoxkur, perfekt för dig som vill få hälsan i rätt riktning och må mycket bättre i höstmörkret. Det är bästa sättet att bli av med alla gifter och rensa kroppen. Det enklaste receptet för detox juice är vatten. Dricka massor av vatten och minst en liter per dag.

 

För att lägga till lite extra smak och nyttigheter i vattnet som spetsar på detoxen har jag listat 4 olika ingredienser som är både goda och super nyttiga.Lägg till ingredienser som citron, mynta, gurka och ingefära i en stor kanna eller i en flaska full med is och vatten. Drick flera glas under hela nästa dag. För bästa smakupplevelse och resultat ska ingredienserna ligga i vatten under natten i kylskåpet.

 

Citron

Citronvatten är en stark detox dryck: citron vatten hjälper till att rengöra kroppen. Tillsätt skivad citron i en stor kanna, eller pressa färsk citronsaft i en kanna med vatten eller i ett glas.

 

Mint

Mint ger en smak av sötma. Det hjälper även kroppen att smälta maten bättre och lugnar även eventuella magkramper.  Minten funkar väldigt bra att mixa med citron och gurka.

 

detox mint

 

Gurka

Gurk vatten funkar även för annat än på spa. Lägg till några skivor gurka i vatten för extra vätskeersättning. Gurka innehåller även antiinflammatoriska egenskaper.

 

Ingefära

Den kryddiga roten hjälper för att rengöra ditt system och underlättar matsmältningen och lugnar magen. Lite ingefära räcker långt. Börja med några tunna skivor ingefära eller riv en liten bit i vatten och smaka innan du lägger mer.

 

För en portion av detox vatten; tillsätt tre till fem skivor gurka, en halv citron och några kvistar myntablad i 1 liter vatten. Du kan också lägga till skalad ingefära för en liten extra kryddig kick.

 

Lycka till och happy detox!

 

/Sofia från Enkla Lån