Välj lånebelopp upp till 50 000 kr och återbetalningstid. Jämför pris med effektiva räntan (årsräntan). Lån med betalningsanmärkning och lån utan UC detaljeras i fliken ”MER INFO”.

 

 

Söker du specifika sms lån?
Sms lån med direkta utbetalningar,  smslåna räntefrittbästa sms lån och sms lån nackdelar och fördelar.

 

Är ett sms lån rätt för dig?

Innan jag diskuterar ”jämför sms lån” vill jag informera dig om att sms lån inte ska användas som en långsiktig finansiell lösning. Sen betalning innebär extra kostnader och kan påverka din kreditvärdighet. Du borde inte använda sms lån för att hantera befintlig skuld. Ta bara ett sms lån vid till exempel oförutsedda utgifter om du känner dig säker att du kan återbetala i tid.

 

Jämför sms lån

Innan du ansöker om ett sms lån är det viktigt att veta hur man jämför sms lån för att ta reda på vilken långivare som passar dig. Att jämföra smslån och kreditkonton är som att jämföra banklån och blancolån. Att göra en ordentlig jämförelse innebär mer än att bara titta på den effektiva räntan på kreditgivares hemsida. Du måste också tänka på mindre uppenbara saker som kan påverka den summa du faktiskt återbetalar. Vi ger tre exempel på det nedan:

  1. Kommer långivaren faktiskt låta dig låna exakt hur mycket du vill eller kommer de enbart låna dig 6 000 kr till exempel? Många låneföretag har restriktioner för nya kunder eftersom de inte har din lånehistorik registrerad sedan tidigare. De vet därför inte om du har en benägenhet att återbetala i tid eller inte. Alla sms lån företag vill att du ska kunna återbetala i tid.
  2. Vad händer om du mot all förmodan inte kan betala i tid? Har du en plan B? Kan du i värsta fall låna pengar av familj eller vänner? De flesta personer väljer att ta ett sms lån eftersom de inte vill riskera att få dålig relation med nära och kära på grund av pengafrågor. I vissa fall kan det dock underlätta att ha någon som man kan ta hjälp av i nödsituationer.
  3. Ansvarar långivaren för eventuella avgifter som inte är omedelbart uppenbara? Kostar det pengar att förtidslösa sitt lån? Tar sms lån givaren ut aviavgifter eller uppläggningsavgifter?

Klicka och jämför gratis nu

 

Jämföra sms lån, checklista

  • Hur mycket vill du låna?
  • Hur länge vill du låna?
  • Eventuella avgifter

 

Var försiktig med långivare som inte tillåter dig att välja exakt hur mycket du vill låna. Du debiteras mer ränta om du lånar mer än du behöver. Var även vaksam med långivare som inte låter dig låna den exakta tiden du vill ha. Om du tvingas låna upp till din nästa lönedag kan det sluta med att du betalar mer. Ju mindre tid du lånar desto mindre betalar du i ränta. Många långivare låter dig ange exakt hur länge du vill låna. Det bästa är att välja den återbetalningstid som passar dina personliga behov.

Kontrollera när du tagit ditt sms lån att du kan återbetala när som helst innan ditt bestämda återbetalningsdatum. En del smslångivare låter dig inte förtidslösa ditt sms lån. Om dina omständigheter förändras kan du spara ränta på de dagar du inte behöver lånet.

Var noga med att välja sms lån med tydliga återbetalningsdatum, avtalade omedelbart. Om du betalar tillbaka i tid vet du att din skuld kommer strykas.

Klicka och jämför gratis nu

 

Ränta och effektiv ränta

Sms lån måste alltid annonsera effektiv ränta (årlig procentsats). Detta är en standardiserad juridisk beräkning som är utformad för att hjälpa dig att jämföra kostnaden för olika typer av lån. Hur effektiv ränta fungerar är dock inte helt okomplicerat. Effektiv ränta påverkas av ditt lånebelopp, din löptid och avgifter.

Det är därför viktigt att vara informerad om avgifter eller vad som händer vid obetalda sms lån. Smslångivare måste enligt lag också informera om totalkostnad. Använd kreditgivarnas lånekalkylator för att ta del av totalkostnaden. Det brukar alltid detaljeras i samband med ditt lån.

Klicka och jämför gratis nu

 

Avgifter

Det är ovanligt att sms långivare tar betalt för avgifter men det är bra att kontrollera att det inte finns några dolda kostnader innan du ansöker om ett lån. En del smslångivare tar betalt för att förtidslösa ditt lån vilket kan vara en överraskning.

Återbetalar du ditt sms lån för sent är det troligt att du kommer debiteras extra kostnader. Olika långivare tar olika avgifter. De brukar innehålla en missad betalningsavgift och ytterligare ränta på det belopp du är skyldig. Vissa långivare tillåter en skonfrist innan en betalningsavgift debiteras. Läs mer om hur flexibla sms lån företag är när det gäller avgifter innan du tar ett sms lån.

Klicka och jämför gratis nu

 

Den totala kostnaden för ditt lån

Sammanfattningsvis vill jag råda dig att förstå den totala kostnaden innan du tar ett lån. Den totala kostnaden informerar om du gör en bra affär eller inte och om du känner dig bekväm med att betala tillbaka lånet.

Klicka och jämför gratis nu