Vad är ett kreditkonto?

Ett kreditkonto innebär att du har en kredit i ett konto online hos en kreditgivare, en kredit på nätet det vill säga. Vi har tidigare skrivit om skillnader mellan sms lån och kreditkonto. Den informationen hittar du här. Det är som en extra buffert vid oförutsedda händelser. När du behöver ett extra tillskott i kassan och funkar precis som ett kreditkort men du har det kopplat till en kreditgivare på nätet. Du ansöker om krediten en gång och därefter kan du göra flexibla uttag och återbetalningar när du vill. Du väljer helt själv hur mycket du vill utnyttja av din beviljade kredit. Du kan ta ut allt eller bara en del av din kredit precis när du vill.

Fördelar med ett kreditkonto

  • En lägre månatlig kostnad.
  • Flexibla uttag och återbetalning.
  • Lån om upp till 50000 kronor.

Ansökan om ett nytt lån är inte nödvändigt

Ett kreditkonto betyder med andra ord att du inte behöver ansöka om ett nytt lån när du behöver pengar nästa gång. Eftersom det är ett kreditkonto behöver du inte ansöka om nya lån när du betalat tillbaka hela eller delar av krediten. Du loggar bara in i ditt online konto och gör nya uttag när det passar dig.

Flexibel återbetalning

Du kan betala tillbaka på kort tid som med traditionella Snabblån – eller välja att dela upp betalningen över längre tid med en minsta betalning per månad som 10 % av den kredit du valt att utnyttja. Vill du inte ha tillgång till ett onlinekreditkonto som du en gång ansökt om och använt är du alltid välkommen att stänga av det. Vill du betala tillbaka lånet snabbare än planerat har du en möjlighet att förtidslösa lånet.

Ett exempel:
Du beviljas en kredit på 8000 kr och utnyttjar under en månad 4000 kr. Din första faktura kommer då att vara på 400 kr.