Låna pengar med alternativ

Ett privatlån är en form av kredit som erbjuds av många långivare och kreditgivare. De kommer i allmänhet med lägre räntor och högre maximala belopp än ett kreditkort eller ett sms lån, kortfristigt lån. Har du en möjlighet att vänta några dagar för att få dina pengar, kan ett privatlån var ett överkomligt alternativ när du behöver låna pengar. Kriterierna för ett privatlån är vanligtvis lite striktare, vilket kräver en bra kreditvärdighet och en regelbunden inkomst. Det finns dock alternativ tillgängliga för privatlån om du har en dålig kredit.

  • Sms lån online

    Långivare erbjuder lån samma dag och oftast med ett direkt godkännande. Dina återbetalningsvillkor varierar beroende på långivare och ditt tillstånd. Men det kan vara så kort som en månad. Det finns de som även erbjuder kreditkonton. Läs om skillnad mellan sms lån och kreditkonto.

  • Privatlån

    Du kan ansöka om ett lån online genom många långivare. Var dock noga med att kolla villkoren för ett lån.

Jämför sms lån

Genom vår jämförelsesida kan du begränsa sin sökning, jämföra sms lån och hitta ett alternativ som passar dig. När du försöker hitta rätt lån kan följande kriterier begränsa din sökning:

Räntor och avgifter

Detta är den främsta egenskapen du ska söka efter när du jämför sms lån online, särskilt om det är ett kortfristigt lån.

Ansökan och tid det tar att få pengarna

Hur lång tid tar det att ansöka om ett lån och hur snabbt kommer du att få ditt lån? Behöver du pengar inom en dag, kommer en långivare som tre dagar på sig att betala ut pengarna inte vara rätt för dig.

Lånevillkor

Långivare har olika lånevillkor. En del är mer flexibla än andra. Kontrollera att du uppfyller lånevillkoren innan du ansöker om lån.

Fördelar och nackdelar att låna pengar online

Fördelar

1. Jämför lån online

Det finns många långivare som jobbar online och de kan alla jämföras på ett ställe. Det är lättare att använda sig av prisjämförelsesidorna än att själva försöka jämföra kostnaderna personligen.

2. Enkel ansökan.

När du väl hittat det lån du vill ansöka om, kan du enkelt fylla i och skicka in din ansökan på bara några minuter. Inga påskrivna papper behövs skickas in eftersom du identifierar dig med digital bank id.

3. Du får ditt lån direkt till ditt konto.

När du ansöker om ett lån på nätet skickas pengarna direkt till ditt konto. Snabb och enkel behandling av ditt ärende.

Nackdelar

1. Höga avgifter

Förvänta dig höga räntor. Eftersom det finns många fördelar med lånen kommer även en del nackdelar. De kortfristiga lånen kostar oftast dubbelt eller tredubbelt de belopp du lånar.

2. Oseriösa långivare

Det finns oseriösa långivare som vill att du hamna i en spiral av skulder. Var försiktig med vem du lånar pengar av att kontrollera alltid att det är en laglig och ansvarsfull långivare

3. Korta återbetalningstider

Om du bestämmer dig för att sms lån är det bästa alternativet för dig, se då till att du har möjlighet att betala tillbaka på förfallodagen. En sen eller missa betalning kan kosta dig extra avgifter.

Nödvändiga detaljer för ett lån

1. Personligt

Ditt namn, födelsedatum, personnummer och annan kontaktinformation.

2. Finansiellt

Din inkomst, anställningsdetaljer eller statliga bidrag.

3. Bankdetaljer

Det kan krävas detaljer om ditt kontonummer och andra bankdetaljer.

Fixa pengar snabbt utan lån

1. Be om mer tid

Har du en räkning och du vet att du inte kan betala den i tid, ring företaget och be om en förlängning. Du kommer att bli förvånad över att många företag faktiskt jobbar för en återbetalningstid som fungerar för båda parter. Om du inte kan betala räkningen alls kan det leda till mindre förhandlingsmöjlighet. Försök istället komma med ett förslag på när du kan betala tillbaka.

2. Fråga familj eller vänner

Fråga din familj eller vänner om att låna dig pengar. De kan vara villiga att erbjuda dig ett litet lån utan ränta. Men se till att du godkänner återbetalningsvillkoren. Pengar kan lätt skapa dålig relation.

3. Fråga din arbetsgivare

En del arbetsgivare skulle kunna ge dig ett förskott på din lön och en del större företag kan ge personalen lån. Om du har en öppen diskussion kring detta med din chef skulle du kunna diskutera hur du kan tjänar lite mer pengar med företaget. Har du till exempel gjort ett så pass bra jobb att du kan få en bonus till exempel? Ta dig en liten funderare om hur du snabbt kan tjäna lite mer pengar hos din arbetsgivare eftersom de redan litar på dig och de kan betala dig snabbt.

4. Sälj något

Vad kan du sälja idag som ger dig lite extra pengar? Några exempel är en gammal mobiltelefon eller gammal bok/kurslitteratur.

5. Skaffa ett extrajobb

Kolla om det finns några jobb online eller på närmaste café under helgerna.