Funderar du på att bli chattoperatör? Då kan du ta del av vår jobba hemifrån chattoperatör recension för att lära dig mer om förutsättningarna för att jobba som chattoperatör distans. 

 

Den svenska arbetsmarknaden håller på att genomgå en stor förändring under de senaste åren och även pandemin har gett extra skjuts åt utvecklingen. Det är samhällets och arbetsplatsernas ökade digitalisering som har varit den enskilt största kraften till att en mängd nya typer av arbetsuppgifter och därmed yrkesroller har uppstått. 

 

I och med att nya slags kommunikationskanaler har skapats har även behovet av fler operatörer och handläggare uppstått. Chattoperatör jobb är ett bra exempel på den sortens nya arbetstillfällen som har ökat stort i efterdyningarna av coronapandemin. Stora grupper av tjänstemän och anställda har under senare tid börjat jobba alltmer hemifrån och chattoperatörer är en av de yrkesgrupper som har kunnat ta del av trenden.

 

Fler handlar hemifrån

 

En bidragande orsak är bland annat att e-handeln har vuxit explosionsartat, både här hemma i Sverige och globalt, då människor har uppmanats att stanna hemma och handla hemifrån istället för att ge sig ut i butikerna och sprida smittan. Även andra typer av servicetjänster har upplevt ökade behov inom kundtjänstsektorn och här har den digitala utvecklingen gått hand i hand med det ökade behovet som har uppstått på grund av pandemin. 

 

Många kundtjänstplattformar har även uppgraderat sitt tjänsteutbud vilket har medfört att alltfler e-handelsföretag kan och vill erbjuda sina kunder möjligheten att lösa sina kundärenden via en chatt. Utvecklingen har gått så långt att exempelvis en sektorn som spelbranschen nästan uteslutande kommunicerar med sina kunder via chattfunktionen. 

 

Vad gör en chattoperatör?

 

Att jobba som chattoperatör kan innebära många olika saker, men arbetsuppgifterna består huvudsakligen i att besvara och hantera olika kundärenden för företaget som man jobbar på. Det som kan variera är däremot var placeringen blir. Det är alltid arbetsgivaren som bestämmer om placeringen blir på ett kontor eller om man förväntas jobba hemifrån. Den stora fördelen med att arbeta som chattoperatör är egentligen att kunna få betalt för att chatta och att man kan jobba hemifrån chattoperatör. 

 

Traditionellt jobbade de flesta kundtjänstmedarbetare i callcenters som kunde bestå av upp till 100 medarbetare på riktigt stora företag. Nuförtiden har det istället blivit vanligare att chattoperatör jobba hemifrån vilket har den fördelen att arbetsmiljön blir lugnare då man inte störs av mängder av kollegor som sitter nära och pratar i telefon med sina kunder. 

 

Vill du tjäna pengar snabbt hemifrån?

 

Vill du tjäna pengar hemifrån seriöst sätt? Då är chatt operatör helt klart ett av de bättre jobbalternativen. Jobba hemifrån chattoperatör skatt betalar du lika mycket som för vilket annat jobb som helst, det är ingen skillnad utan du betalar bara din vanliga kommunala skatt beroende på var i landet du bor. 

 

Många undrar vad en chattoperatör lön uppgår till och det enkla svaret är att jobba hemifrån chattoperatör lön ligger på samma nivåer som övriga kundtjänstjobb och är beroende av vilken typ av företag det gäller samt vilken bransch. Fördelen med att jobba som chattoperatör hemifrån är att du kan förena att tjäna pengar online famlijeliv på ett smidigt sätt. 

 

Trots pandemi och en ständigt växande omvärld med minst sagt osäkra förutsättningar blomstrar kundtjänstbranschen som aldrig förr och det finns bokstavligen 1000-tals attraktiva chattoperatör lediga jobb att tillgå över hela vårt avlånga land. Det innebär att du kan bo var som helst i landet och ändå ha möjlighet att hitta ett välbetalt och roligt jobb chattoperatör även om du bor långt utanför storstadsregionerna. 

 

Ta chansen och jobba utomlands som chatoperatör

 

Att jobba hemifrån chattoperatör seriöst behöver inte innebära att du måste sitta fast i Sverige! Det finns många möjligheter att jobba hemifrån seriöst som svensk chatoperatör även från utlandet. Kreta och Malta brukar vara två populära orter vid Medelhavet där stora svenska teleperformance-bolag erbjuder jobba hemifrån chatt jobb. 

 

Dessa jobb brukar dessutom vara extra bra betalda och förmånliga, ofta kan man få 14 månadslöner per år, det vill säga att man får motsvarande 2 extra månadslöner årligen utöver sin vanliga lön. Det är även vanligt att få ytterligare förmåner utöver dessa, beroende på arbetsgivare. 

 

Det som du som arbetstagare i gengäld erbjuder är ett glatt sinnelag, intresse för att jobba och en stor flexibilitet. Det kan ofta vara fråga om att jobba väldigt varierande tider enligt ett schema som kan sträcka sig från klockan 6 på morgonen fram till midnatt. I utbyte får du ett flexibelt arbetsschema med stora valmöjligheter att inrätta ett arbetsliv som passar din livsstil samt förmånen av att njuta av ett varmt och skönt klimat med härliga upplevelser runt hörnet om du väljer att arbeta utomlands som chattoperatör.

 

Var finns jobben som chattoperatör?

Det finns redan nu en mängd branscher som efterfrågar kompetenta och drivna chattoperatörer så som telebranschen, casinobranschen, bankväsendet samt statliga verk såsom Skatteverket för att bara nämna några, men redan nu spås marknaden vad gäller hemmajobb för just chattoperatörer att explodera. Om man vidgar vyerna och ser ut över andra länder är ju Indien chattoperatörernas förlovade land med 100 000-tals jobb inom servicebranschen och samma scenario kan mycket väl utvecklas i de europeiska länderna.

 

Chattoperatör verkar alltså redan nu vara en lovande karriär och förmodligen kommer kompetenskraven att öka något inom exempelvis det tekniska området så att operatören lättare kan handleda kunden vid bland annat teknisk support.

 

Fördelar med att jobba hemifrån som chattoperatör

 

Att arbeta hemifrån som chattoperatör passar dig som är van att jobba självständigt, inte är beroende av att ha arbetskamrater runt omkring dig hela tiden, saknar intresse för ständiga fikapauser och dösnack vid kaffeautomaten samt är tillräckligt driven och disciplinerad för att kunna avsätta lite tid framför datorn.

 

Ofta passar den här typen av tjänster människor som exempelvis studerar eller är föräldralediga och inte har ett vanligt 8-5 jobb på ett kontor eller som kanske har andra frilansuppdrag och vill fylla på kassan lite med en säker inkomst. 

 

Chattoperatör är med andra ord ett framtidsyrke som ger dig stor påverkan på ditt eget arbetsliv samt mycket personlig frihet att strukturera din vardag på.