Fler förstår pantbank-konceptet

Sms lån och snabba tjänster som snabblån och blancolån har nya trender uppkommit. Pantbanken har blivit en mottrend. Fler förstår konceptet av en pantbank och föredrar det före ett smslån. En pantbank innebär ett lån med säkerhet till skillnad från sms lån utan säkerhet.

Enligt Johan Fagerström som jobbat på Sefina Pantbank på Rosenlundsgatan i 25 år Många pantar smycken och klockor men elektronik har blivit allt vanligare. Allt fler yngre personer har hittat till pantbanken på senare tid.

 

Hos pantbanken riskerar man inte en skuldfälla.

Anledningen till att allt fler hittar till pantbanken är deras nya satsning på hemsida och webbshop. Fler börjar förstå konceptet och den gamla stämpeln är borta. Istället för att ta ett blancolån eller sms lån lämnar personer in en säkerhet i form av smycken eller elektronik. Hos pantbanken riskerar man inte att hamna i en skuldfälla. Istället kan du bli av med din säkerhet. Föremålet säljs för den summa som du lånat.

Bilden av att pantbanken är något skamligt har förändrats på senare tid. Detta är också en bidragande faktor till att trenden ökar bland ungdomar. Alltfler förstår hur pantbanken kan hjälpa till. Talar man om samhällsklasser finns det flera olika typer av samhällsklasser representerade som kunder. Det finns ingen speciell profil som lämnar in pant enligt Johan Fagerström.

Klicka och låna online nu

 

Vad är det mest konstiga någon lämnat in?

Johan Fagerström ger exempel på ett underligt föremål som lämnats in. En gång fick han in en egenskriven diktsamling och en anteckningsbok med uppfinningar där personen ansåg att varje sida var värd tusen kronor i patent. Många underliga föremål kommer och går i pantbanken tydligen.

 

Vad är en pantbank?

På en pantbank kan du låna pengar med föremål som säkerhet. Föremål kan till exempel vara ett musikinstrument eller ett guldsmycke.

 

Hur fungerar det?

Du lämnar in föremålet hos pantbanken och får det värderat. Därefter kan du låna pengar till den summa som föremålet värderats till. Föremålets värde blir med andra ord din lånesumma.

Därefter förvarar pantbanken föremålet eller panten, på en bestämd tid. Panten kan närsomhelst tas tillbaka. Möjligheten att förlänga lånet finns. Alternativet att inte hämta ut panten finns också och då blir man inte återbetalningsskyldig.

 

Kostnad för Pant Bank-lånet.

Vill du hämta ut panten igen betalas ränta för den tiden den varit på pantbanken. Du har tre månader på dig att betala din ränta. Efter de tre månaderna har gått betalar du din ränta och får alternativt förlänga ditt lån eller hämta ut din vara.

Sefina Pantbank-lån exempel:

Låna 1 000 kronor i 3 månader. Räntekostnaden blir 119 kronor för den hela valda perioden. Till detta tillkommer beloppet du lånade och en expeditionsavgift om 50 kronor. Räntan är avdragsgill precis som med sms lån.

Sms-lån exempel:

Lånar du av till exempel Ferratum som är en av de populäraste sms lånen är exemplet följande.

Låna 1 000 kronor i 3 månader. Minsta återbetalning per månad som är 300 kronor, totalt 900 kronor. Till detta tillkommer beloppet du lånade och inga avgifter eller andra kostnader. Fördelen med sms lånet är att du inte behöver lämna in en pant.

Klicka och låna online nu

 

Kostnad för lånet detaljeras ytterligare på deras sida här: https://www.sefina.se/vad-kostar-det-2/

Vill du sälja panten behöver du inte betala räntan.

 

Låna Online – låna på dina föremål direkt på nätet.

Låna Online gör det möjligt att få dina föremål värderade på distans. Skicka in ditt föremål så hjälper vi dig med ett pantlån. Pengarna får du insatta på ditt konto direkt. Så här går det till:

 1. Registrera dig som ny kund med hjälp av Bank-ID. Om du redan har ett konto behöver du bara logga in.
  2. Gå in på sektionen ”Låna online”.
  3. Beskriv dina föremål noggrant genom att fylla i formuläret.
  4. Sefina skickar hem ett förtryckt paket till dig, som du använder för att skicka dina föremål till oss.
  5. När föremålet når Sefina värderar vi det och meddelar sedan värdering till dig via mail eller telefon.
  6. Om du är nöjd med värderingen så skapas ett pantlån.
  7. Så fort pantlånet är skapat så sätts pengarna över till ditt konto!

Klicka och låna online nu