Klicka och logga in till Ferratum här

 

I artikeln ”så ansöker du om sms lån med direkt utbetalning” förklarar vi i detalj hur det fungerar att enkelt och snabbt ansöka om ett lån från ett av de största sms-låneföretagen som Ferratum. Detta är enbart ett exempel på hur det kan se ut. Det finns flera andra alternativ men vanligtvis brukar företagen fråga dig om samma uppgifter och identifiering sker vanligtvis med BankID. I denna artikel förklarar vi exakt hur du ansöker om ett sms lån för att du ska veta exakt vad som väntar dig när du ansöker om lån. .

I tidigare artiklar förklarar vi hur du jämför sms lån och vad du ska tänka på innan du tar ett sms lån. Vi förklarar hur priser jämförs och egenskaper som ska tas i beaktning. Flera personer blir väldigt överraskade när de ser den procentuella effektiva räntan eftersom de inte förstår vad en effektiv ränta är. Den faktiska kostnaden och den effektiva räntan är två helt skilda saker. Den effektiva räntan används enbart som en jämförelsefaktor. Läs mer om effektiva räntan här.

Fler och fler kunder vill enkelt och snabbt kunna ansöka om ett lån via sin mobiltelefon. Många efterfrågar även sms-lån och betalningar med swish. De flesta sms lånföretag har en bra lösning för dig som är på språng och vill ta ett sms lån med mobilen. Vi visar därför hur enkelt och snabbt en ansökningsprocess för sms lån fungerar i mobilen.

 

1. Gå till företagets hemsida

Du landar på sms-företagets hemsida via din mobil, i detta fall tar vi Ferratum som exempel. Ofta brukar det stå något som ”Hur mycket vill du låna?”, ”Välj kreditgräns” eller ”Jag ansöker om en kredit mellan 500 – 25 0000 kronor. Om min ansökan beviljas får jag den högsta krediten inom spannet som beviljas efter en kreditprövning.”. På första sidan står även alltid fördelar med lånet, detaljer om kostnad och återbetalning. Därefter klickar du på ”Ansök nu”.

2. Steg två, fyll i första få detaljer

Fyll i detaljer som förnamn, efternamn, personnummer, mobilnummer och e-post. Bekräfta därefter att du är minst 18 år gammal och att du är överens med företagets sekretesspolicy. Klicka fortsätt.

 

3. Steg tre, identifiera dig

Identifiera dig enkelt med ID via internetbank, BankID eller E-id. BankID appen startar och du lån-identifierar dig direkt med mobilen om du har ditt BankID installerat på mobilen.

 

4. Steg fyra, Fyll i låneansökan

Nu kommer du till steg fyra där du väntas fylla i fler detaljer som gatuadress, postnummer, ort, bankkonto (det konto du vill att långivaren ska skicka pengar till). Här detaljerar du clearing nummer och bankkontonummer. Välj även faktureringstyp (de flesta företag har enbart e-post tillgängligt för tillfället).

Fyll i information om hushållets ekonomi:

  • Huvudsakliga syfte för lånet
  • Totalt antal boende i hushållet
  • Hur många barn bor i hushållet?

 

Hushållets utgifter:

  • Hushållets inkomst efter skatt
  • Boendekostnader
  • Uppskattade månatliga utgifter
  • Uppskattad månadskostnad för andra lån

Därefter räknas en summa för månatlig inkomst efter utgifter.

Acceptera de allmänna villkoren och SEKKI och så var det slut på steg fyra.

 

5. Steg fem – tack för din ansökan

Härmed är du färdig med din ansökan. Nu ligger det på långivaren (Ferratum) att återkoppla om ditt lån. Vanligtvis får du ett besked om din ansökan inom 10 – 15 minuter vilket nästan är ”sms lån med utbetalning direkt”. Är du beviljad får du ett välkomstbesked med en pinkod som du kan logga in med på deras hemsida. Vanligtvis får du besked om din ansökan via sms.

 

Ferratum Bank logga in

Vill du logga in på ditt konto och göra flera uttag eller se historiska transaktioner och betalningar finns möjligheten till det via dina sidor hos ferratum.se.

Har du fler frågor angående ansökan om ditt lån eller frågor kring ditt konto när du loggar in på Ferratum.se är du välkommen att ställa dem i kommentarsfältet.