Yogaresor toppar på många personers önskelista för avkoppling. Koppla av på en helt ny nivå och hitta hem i din kropp och själ. Livet handlar inte alltid om att vara duktig och prestera utan att vara närvarande och leva så gott (också vara god och göra gott) man kan i varje given situation. Fler enklare former av yoga gör att allt fler ter sig till yogan. Vi listar 10 yogaresor i Europa för er som föredrar att åka kortare sträckor och 5 andra platser som Indian, Thailand, Costa Rica och USA.

1. Hemmakänsla på soliga Ibiza

Spanien

På spanska ön Ibiza, långt från partylivet men bara ett par mil frånflygplatsen Eivissa ligger det en charmig retreat med varm och enkelyogaatmosfär. Här yogar du i en utomhussal med vy över bergen i lättapass som ändå utmanar. Köket serverar underbar vegomat med ayurvedisk filosofi. Att avsluta dagen i hängmattan vid poolen i solnedgången är magiskt helande.

www.ibizayogaretreat.com

2. Slottsyoga i lugn miljö i franska Bretagne

Frankrike

Mitt i den trolska skogen i franska Bretagne finns slottet Château du Grand Val dit svenska Yogaakademin ordnar retreatresor. Yogan är en mix av Ashtanga, Hatha, Vinyasa, dans och meditation. En plats att åka med dina kompisar, enkelt och roligt. Den lugna miljön gör att du verkligen kan koncentrerar dig på att hitta in i yogan.

www.yogiakademin.se

 

3. Bikramyoga på tyska – mitt i centrala Berlin

Tyskland

Berlin har inte solnedgångs vy men gott om hängivna utöver. Är du i centrala Berlin kan du testa Bikram-yoga i hipster-stadsdelen Mitte, ioprentis stil med klasser på tyska. Även med knapphändig skoltyskakan man faktiskt hänga med genom alla 26 positionerna. De 26positionerna är densamma vart i världen du än tar ditt bikrampass, i40 gradig värme på exakt 90 minuter.

www.bikram-berlin.de

 

4. Trendig SUP-yoga i soliga Port de Sóller

Spanien

En av de senaste trenderna är SUP-yoga. SUP står för Stand Up Paddleboard yoga. Yoga-positionerna utövas på en sup bräda i vattnet vilket dessutom ger bra träning med balansfokus och vågskvalp som

bonus. I Port de Sollér på Mallorca erbjuder Soller Sup grupp-pass hyr också ut brädor för egen yoga.

www.sollersup.com

 

5. Kombinera surfing och yoga i Peniche

Portugal

Portugal har vuxit starkt som destination för sportresor och många av de stora välkända surfcampingarna i Peniche kombinerar nu surf med yoga. Lilla Buddha Retreats är mycket mer småskaligt med betydligt enklare boende men familjär stämning. Det ligger vackert beläget i byn Columbeira. Bakom grönskande berg med bilavstånd till stränderna i Peniche hittar du Columbeira.

www.buddharetreats.com

 

 

6. Acroyoga i Costa Ricas fantastiska solnedgång

Costa Rica

Santa Teresa på Stilla havssidan i Costa Rica har länge varit surfarnas paradis. Nu har det dock vuxit sig starkt och ses som hetaste yoga-spotten. Här får du en sann helhetsupplevelse med naturen som intagande fondtapet. Hotel Nautilus ordnar retreats med vegetariskmat från egna Olam Pure Food och varierande yogapass. Bland annat hittar du acroyoga som utövas på stranden i akrobatisk cirkusstil.

www.hotelnautiluscostarica.com

7. Yoga med Berghagen i yogans förlovade land

Indien

I yogans förlovade land finns en hel Ganges flod av yogamöjligheter, retreats, enkla Ashram och yogaformer av alla slag. Tar det emot och känns svårt att resa på egen hand kan du följa svenska yogagurus. De brukar resa till Indien någon gång eller flera gånger per år.

 

8. Yoga i Albuquerque – med eller utan katt

USA

Det finns mycket yoga i den amerikanska lilla México-pärlan Albuquerque. Det är en alternativ hippiestad som gjort sig känd för cat yoga. Ja, det är precis vad det låter som: man tar med katter in i

yogasalen. Det finns vanlig yoga också som man kan prova på. Du kan kombinera den med healing och sinnliga behandlingar innan du sträcker dig efter katten.

www.abqtru.com

9.Karibisk värme med sportig yoga

Västindien

Till franska karibiska paradiset Guadeloupe har reseföretaget Langleyredan etablerat sig med semestersolresor. Nu har man adderat yogaveckor på anläggningen Fort Royal som har ett fantastiskt läge med egen strand: en viktig bonus. Langley står mer för aktivt sportliv än traditionell renlärig yoga men är bra för nybörjare i större gäng.

www.langley.eu/sv/temaresor/yoga-resa-karibien

 

10. Avspänt lugn i barnvänlig miljö

Thailand

Det finns yoga ställen över hela soliga Thailand men Koh Lanta är perfekt om du vill göra en familjeresa med lite välbehövligavkopplande yoga som bonus. Här får du en bra kombo av svensktät barnvänlig miljö och samtidigt ett eget avspänt lugn. Oasis Yoga på Klong Dao Beach ger yogaklasser och ordnar retreats för hela familjen.

www.oasisyoga-lanta.com

 

/Sofia

Enkla Lån