Sju tips som tar dig igenom årets tuffaste månad. Julbak, julpynt och julstök – nu har nedräkningen till julafton börjat på allvar. Men julklapps-köpen kan lätt bli många och spräcka ens budget. Vi listar sju julklappstips som inte gör dig luspank.

 1. Julgodis och hembakat
  Gör egen knäck, fudge, choklad eller lakrits. Vik in i fint papper och lägg i en vacker burk. Eller varför inte baka det saftiga brödet som hyllas av nära och kära, och bjussa på receptet med den där hemliga ingrediensen som tar just ditt bröd till en helt annan nivå.
 2. Ett personligt presentkort
  Ge bort ett personligt presentkort som du vet att din kompis verkligen skulle uppskatta. Bjud på en lyxig middag, ett biobesök, en härlig picknick eller en weekend ute på ditt lantställe. Möjligheterna är oändliga och du kan lägga det på vilken prisklass och nivå som du vill.
 3. Hemgjord glögg
  Gör din egen glögg och ta med dig till julfesten eller ge bort till släkten i julklapp. Smaksätt glöggen med något som du vet att personen tycker om eller kör på den klassiska smaken.
 4. Ge bort sticklingar
  En stickling är en perfekt ge bort-present och har du gröna fingrar har du säkert redan någon växt där hemma som du enkelt ta några sticklingar från i jul. Enkelt, kul och billigt (och mer miljövänligt än snitt-blommor).
 5. Ge bort ett minne
  Har du tagit många foton i år? Låt vänner och familj ta del av dessa genom att skapa egna personliga fotoalbum eller förstora upp en bild och rama in den. Perfekt att ge bort till farmor som redan har allt.
 6. Julklappar som gör skillnad
  Gör något fint i jul och skänk pengarna till någon välgörenhetsorganisation. Det finns gott om alternativ för den som vill ge en julklapp för välgörande ändamål.
 7. Gör egen tvål
  Ge bort en unik present och gör din egen tvål. Det finns olika typer av tvålar, för dig med liten budget och för dig som vill göra något extra inför jul. Här finns ett recept på hur du gör en unik enhörning tvål.