Barcelona är alltid ett favoritställe att resa till i Europa under en långhelg eller någon vecka. Just nu finns det många billiga biljetter till Barcelona via Norwegian eller andra lågprisflygbolag. Boende hittas enkelt genom till exempel Airbnb. Funderar du på en resa till Barcelona i höst eller till till vintern ger vi dig tips om vad som är bäst att göra i Barcelona just nu.

 

Se och göra

Trädgård med utsikt
JARDì BOTANIC
Jardí Botanic är en botanisk trädgård och passar perfekt för dig som vill komma ifrån storstadspulsen. Jardí Botanic ligger på berget Montjuic och nås antingen via en linbana från stranden eller med tunnelbana till området Poble Sec för att sedan promenera sista biten uppför berget. I parken kan du avnjuta växtliv från olika delar av världen. Växter som peruansk hyacint och eukalyptusträd hittas i trädgården. Från trädgården har du även en vacker panorama utsikt över Barcelona och du kan enkelt hitta viloplatser och sova en liten siesta. Trädgården är värd att besöka året om och inträdet kostar 35 kronor för vuxna och gratis för barn under 16 år.

Carrer Doctor i Font Quer
Botanical Garden

 

Mat och dryck

Tapas i världsklass
PEPA PLA

Pla är en restaurangkedja som finns i Spanien och har nu öppnat sin fjärde filial i det restaurangtäta och lugna området Eixample. Till skillnad från moderrestaurangen Bar del Pla är Pepa Pla relativt modernare. Inredningen och maten är nya. Rätterna är en kombination av spanska traditionella- och internationella smaker. Det är en liten restaurang med industriella detaljer och öppet kök. Det funkar bra om man är i ett litet sällskap att sitta i baren.

Carrer d’Aribau 41
Pepa Pla

Hipsterpizza och naturvin
FRANKIE GALLO CHA CHA CHA

Frankie Gallo Cha Cha Cha är Barcelonas hetaste och nyaste restaurang för budgetresenären. Restaurangen ligger i det turisttäta området Raval och specialiserar sig på stenugnsbakad pizza på det traditionella italienska viset. De har dessutom ett antal goda förrätter och antipasti. Restaurangen är perfekt för dig som vill äta mat gjord på lyxiga produkter som tryffel, burrataost och prosciutto kombinerat med en avslappnad miljö. I restaurangen finns det flera utrymmen, en stor matsal och små mysiga krypin. Den största matsalen påminner om en ölhall med långa bord och enkla träbänkar. Det passar perfekt om man vill prata med andra i restaurangen. För vin och öl-älskare erbjuds det ett stort utbud av naturviner och mikrobryggd öl.

Carrer del Marquès de Barberà 15
Frankie Gallo Cha Cha Cha

1950-talet
SERVICIO CONTINUO

Denna restaurang och cocktailbar stänger inte förrän långt in på småtimmarna. Hit kan du gå när en välsmakande cocktail lockas att släcka törsten. Cocktailmenyn är nämligen lika välarbetat som deras matmeny. På matmenyn hittar du allt från sallader och fisk till robust barmat. Cocktailmenyn erbjuder såväl klassiska som egenframtagna recept. Inredningen är inspirerad från 1950-talet med runda små marmor-bord, många speglar, lädersoffor längs väggarna och låg belysning. Ett av de bästa sätten att avnjuta en kväll i soliga Barcelona.

Avinguda Diagonal 353
Servicio Continuo

 

Shopping

Möbler från Barcelona
AOO

AOO är ett litet möbelföretag från Barcelona som säljer egendesignade möbler. Dessutom säljer de inredning från andra lokala designers och möbelmakare. Det mesta i butiken är gjort av trä men det finns även andra material som plåt, stål, porslin och glas. Möblerna är enkla och funktionella samt har flera användningsområden. Möblerna som de erbjuder går att montera ner därför funkar det bra att resa med.

Carrer de Sèneca 8
AOO Barcelona

För vinylfantasten
DISCOS PARADISO

I området finns en vinylaffär som även är en mötesplats för de som älskar elektronisk och experimentell musik. Butiken brukar också anordna event och då förvandlas butiken till en miniklubb.

Carrer de Ferlandina 39
Discos Paradiso

 

Boende

Lyxiga hostel
CASA GRACIA
Casa Gracia ger dig känslan av att bo på ett femstjärnigt hotell. Här finns både logi i delad sovsal med sex bäddar, rymliga dubbelrum och några sviter med utsikt över Barcelona. Utöver de funktionella och modernt inredda rummen finns även ett gemensamt kök där gästerna kan laga sin egna mat. Varje kväll i veckan händer det något i baren. Allt från livemusik, poesiläsning, vinprovning och workshops riktade till stadens invånare och besökare. Priset ligger på 150 kronor/natt i sovsal och 600 kronor/natt i dubbelrum.

Passeig de Gràcia 116
Casa Gracia