Regniga dagar i Sverige innebär mysiga tider med familj och vänner. En tid att slappna av tillsammans i soffan med en feelgood film som lämnar dig med ett leende på läpparna och får dig att må bra. Vi vill tipsa dig om filmer som inspirerar. Ett litet må bra tips från oss till dig.

 

1. Big Fish

Big fish

Full med fantastiska sagor och färgglada karaktärer får man följa historien om Ed Bloom, spelad av Evan McGregor. Från att bli vän med en jätte, till att ha sin framtid berättad av en häxa, får man följa hans fantastiska liv i denna magiska amerikansk film som får dig att må bättre.

Se Big Fish helt kostnadsfritt här >

 

2. Remember the Titans

Coach Boone remember the titans

Remember the Titans är baserad på en verklig historia och handlar om en afrikansk-amerikan idrottslärare på gymnasiet, som trots alla odds lyckas leda ett vinnande team. Denzel Washington är en av huvudkaraktärerna i filmen. Vänskapen som formas under en tid då segregering var relativt nytt får dig definitivt på bättre humör.

Se Remember the Titans kostnadsfritt här >

 

3. Little Miss Sunshine

Little miss sunshine

Little Miss Sunshine spelas av Toni Collette och Greg Kinnear som är en del av en dysfunktionell familj. Familjen bestämmer sig för att åka på en resa genom landet för att låta deras dotter delta i en skönhetstävling. Under deras resa stöter de på en del problem och det blir nästan omöjligt för dem att nå skönhetstävlingen i tid. Med en härligt ärlig historia om familjeliv och ”va dig själv” – attityd kommer definitivt ett leende spridas på dina läppar från start till slut. Här har du verkligen en må bra film.

Se Little Miss Sunshine kostnadsfritt här >

 

4. Groundhog Day

Groundhog Day

Den ultimata ”må bra” – filmen är Groundhog Day. Bill Murray spelar en butter nyhetsreporter som lever som en ekorre i ett ekorrhjul. Varje dag är sig likt. Trots att det tar honom ett tag att hitta rätt, hittar han till slut vägen till lyckan och inser hur underbart livet är. Detta är perfekta filmen att förstå hur lyckligt lottad du faktiskt är.

Se filmen kostnadsfritt här >

 

5. Slumdog Millionaire

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Filmaffinity (@filmaffinity)

Du måste se denna film om en tonåring från Mumbai som deltar i den indiska versionen av ”Vem vill bli miljonär?” för att finna sin förlorade kärlek. Dev Patel och Freida Pinto spelar huvudrollerna. I filmen måste han förklara hur en kille från slummen kunde vinna en miljon kronor efter att han blir anhållen för fusk, samtidigt som han fortsätter sökandet efter som livs kärlek.

Se mer om Slumdog Millionaire och trailer här >

 

6. Down With Love

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av All About Film (@all_about_classic_film)

Denna filmen är för alla er som gillar att se på kärleksfilmer. Filmen spelas av Renée Zellweger och Ewan McGregor och handlar om en man som undviker kärlek och en kvinna som tror att hon inte behöver kärlek. När det omaka paret sammanstrålar blir de båda förvånade av vad som händer. Inspelad på 60-talet i New York, en historia om kärlek som övervinner allt kommer garanterat att få dig att le under filmens gång.

Se mer om Down With Love här >

 

7. Pursuit of Happyness

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Best_Movie_Quotes (@thequotes_feed)


Will Smith blev nominerad för en Oscar och en Golden Globe för hans prestation i denna film om en ung man som kämpar med sin hemlöshet som samtidigt försöker uppfostra sin son. Smiths son Jaden gjorde sin första debut i denna film, som är baserad på en verklig historia. Smith lyckas äntligen få det han förtjäna efter hårda jobb i filmvärlden. Plus, alla filmer med ordet ”happyness” i filmtiteln borde kännas bra, eller hur? Även om det är felstavat.

Se mer om Pursuit of Happyness här >

 

8. Billy Elliot

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av HOY TOCA PELI🎬 (@hoytocapelicula)

Billy Elliot kommer definitivt att ge dig ett leende på läpparna när Jamie Bell följer sina drömmar om att bli en dansare trots stigman om pojkar och balett. Filmen utspelar sig under 80-talets gruvarbetarstrejk i nordöstra England vilket inte gör det lätt för hans familj men de lyckas tillslut skicka honom till balettskola. En dröm går i uppfyllelse för lille Billy Elliot.

Se mer om Billy Elliot här >

 

9. Stepmom

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Kayla Kummerow (@misskaylajean)


Att vara förälder är inte lät som Julia Roberts upptäcker i Stepmom, men när tragedin inträffar och Susan Sarandon blir sjuk måste hon ställa upp. En värmande film om olika typer av familjer, vänskap som formas mellan två kvinnorna för familjens skull får dig att fälla en tår.

Se mer om Stepmom här >

 

10. Precious

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Morán Casting (@morancasting)


När det gäller inspirerande filmer blir det inte mycket bättre än Precious. Oscarsnominerade Gabourey Sidibe spelar i filmen som handlar om en missbrukande, överviktig och analfabetisk tonåring som lyckas övervinna sitt lidande för ett bättre liv åt sig själv och sitt barn. Detta är ingen film för veklingar men lyckas du ta dig till slutet av filmen kommer du känna att du kan erövra världen.

Se mer om Precious här >

 

Happy movie time!

 

/Enkla LånJämför enkla lån