https://mittkok.expressen.se/recept/smorgastarta-vegetarisk/Fira påsken med glädje och känn ingen stress över kostnader, mat och sällskap. Med glädje menar vi främst mat och sällskap. Många väljer lamm eller lax som påskmat. Det kan vara relativt dyrt att bjuda på lamm och lax till flera personer.

Med oväntade räkningar kan det bli knapert att bjuda gäster på det dyraste alternativet och det vore synd att inte träffa sina nära och kära på grund av penga-brist. Vad finns det då för billig påskmat och påskbuffé-alternativ? Vi listar alternativ för dig som vill spara pengar på mat påsk 2020.

 

7 billiga alternativ till påskmat

Knytkalas är det billigaste och det minst stressiga alternativet. Har du redan skickat en inbjudan utan att nämna knytkalaset kan följande 7 stycken billiga mattips passa perfekt:

1. Sills med snaps

Ägghalvor, potatis och sill med snaps.

2. Köttbullar och Jansson

Andra tipset för en god, billig och glad påskmat är köttbullar, prinskorv och naturligtvis ägg. Jansson är underbart gott och passar perfekt till såväl julbordet som påskbordet.

3. Coleslaw och korv

Coleslaw är ett gott tillbehör till middagen. Gör coleslaw med vitkål och rödkål för att få extra färg på maten. Till coleslawen kan man köpa olika typer av korvar. Servera med bröd. Vitlöksbröd i ugnen är väldigt gott till korven och coleslawen.

4. Kycklingsallad med vitlöksbröd

En god kycklingsallad med ris eller pasta och vitlöksbröd (baka brödet själv för det billigaste alternativet) i ugnen. Servera med ägg.

 

5. Vegetarisk smörgåstårta

En hemmagjord påsk-inspirerad smörgåstårta med ägg.

6. Smårätter

Plockmat i form av smårätter som baconlindade dadlar, fårost med honung, kyckling drumsticks, tonfiskfyllda paprikor eller tomater, spanska omeletter i äggformat, köttbullar och korv.

7. Kött eller grönsaksspett

Ett annat alternativ är kött eller grönsaksspett. Det ser fint och festligt ut. Här kan du köra konceptet ”man tager vad man haver”. Fyll spettet med tomat, kycklingbitar eller annat kött och korv. Servera med potatis och ägg.

Satsa mer på efterrätten istället för huvudrätten. Gör något festligt och servera en god påsk-tårta till kaffet.

 

/Enkla Lån