[table id=29 responsive=scroll/]
[table id=25 responsive=scroll/]

Klassiskt sms lån.

Risicum grundades år 2005 och startade sin verksamhet i januari 2008, ett privatägt svenskt bolag som är registrerat hos Finansinspektionen. Moderbolaget Global Corp. Är ett amerikanskt NASDAQ-börsnoterat offentligt företag som är verksamt i både Europa och Nordamerika. Detta gör dem till en av de största företagen inom konsumentkrediter och särskilt för sms lån.

Risicum erbjuder den klassiska affärsmodellen för sms lån om 500 kr – 12 000 kr. Löptiden är 90 dagar. Risicum är ett etablerat och stort företag med återkommande kunder. Vid oförutsedda utgifter är Risicum ett tryggt alternativ.

Risicums mål är att ge sina kunder mindre lån för att möta tillfälliga behov. De beskriver på deras hemsida att de utvecklar deras produkter enligt kundernas önskemål. Deras strategi är att anpassa sig till kundernas behov och vad som är aktuellt i branschen. 

Villkor för att låna av Risicum.

Åldersgräns 18 år, ej betalningsanmärkning, deklarerad inkomst och sökande måste även ha varit registrerad i Sverige i minst två år. Kreditprövning görs i samband med låneansökan.

Risicum var en av de aktörer som varnades av konsumentverket för otillräckliga kreditkontroller. Varningen fastställdes eftersom de inte kontrollerade tillräckligt vilka utgifter konsumenterna hade utan såg mest till deras inkomster. Risicum har förbättrat sina rutiner sedan revisionen. Risicum ingår i S.K.E.F. – branschorganisationen för sms lån och de har därför bättre kontroll nu.

 

Ansökan om lån.

Lånprocessen är enkel och görs via deras hemsida där du identifierar dig med E-legitimation. Risicum verkar inte ha identifiering via telefon. Ansökan kan göras via webbplatsen eller sms. 

Risicum kundtjänst

Telefon: 08-1245 1987

Telefontid: må–fre. 7–21, lö 9–17

E-post kundtjanst@risicum.se

Fax: 08-655 36 18

 

Adress:

Risicum Capital AB

Frösundaviks allé 15, 4 Tr.

169 70 Solna