[table id=27 responsive=scroll/]
[table id=28 responsive=scroll/]

Money for the modern people.

Vivus som ingår i företaget 4Finance har vuxit stadigt under sin tid på marknaden och är en av de större sms lån – givarna. De gör bra och effektiv marknadsföring och har därför bra marknadsandelar på den svenska marknaden. Vivus erbjuder det populära kreditkonto-alternativet från 500 kr – 20 000 kr. 4finance (Vivus) är marknadsledande inom området för sms lån och de expanderar till nya länder. Vivus vill ge möjligheten till lättillgänglig finansiell hjälp för att personer ska kunna uppfylla sina önskemål och drömmar. Deras slogan är ”Money for the modern people”. Pengar för den moderna människan.

 

Första lånet kostnadsfritt.

Konsumentverket gav Vivus en varning år 2012 för brister i deras kreditvärdeingsmodell. Sedan dess har modellen ändrats och de följer nu gällande bestämmelser. Vivus har som sagt satsat bra på marknadsföring och har därför tagit stora marknadsandelar. De betonar framför allt att första lånet är kostnadsfritt i sin marknadsföring.

 

Professionell hemsida med bra teknik.

Vivus är relativt ny på den svenska marknaden och de har lyckats väldigt bra för att vara nya. De har en professionell hemsida med bra teknik. Tidigare erbjöd de enbart lån med en återbetalningstid om 30 dagar men har nu ändrat det till kreditkonto. De erbjuder nu en flexibel återbetalningstid med andra ord.

 

Lån utan UC och sms lån med betalningsanmärkning.

Åldersgräns 18 år, svenskt personnummer, svenskt mobilnummer och svenskt bankkonto. Kreditprövning görs i samband med låneansökan. Vivus använder Creditsafe och du kan låna pengar trots betalningsanmärkning men det varierar beroende på lånestorlek

 

Ansökan sker via ett webbformulär.

Vivus lånprocess ser ut som de flesta andra långivare. Du fyller i ett formulär via hemsidan och identifierar dig enkelt med e-legitimation. Vivus hanterar även lån när deras kundservice inte är öppen vilket betyder att de har ett automatiskt hanteringssystem som gör det möjligt för kunden att få snabbare information om låneansökan. Vivus särskiljer sig på det sättet att de har en egen intern inkasso.

 

Vivus utbetalning helger.

Kundtjänst har stängt under helger för inkommande samtal och mail. Utbetalningar genomförs dock under helger till Nordea och Handelsbanken.

 

Vivus kundtjänst

Öppettider Måndag – Fredag 08:00 – 17:00

Vivus inkasso

Måndag – Fredag 9:00 – 18:00
Telefon: 08 420 400 20

support@vivus.se
inkasso@vivus.se

Adress: 4Finance
AB Hammarby Allé 47
120 30 Stockholm