Just nu har Coinbase ett erbjudande. Investera minst 849 kronor och tjäna 83 kronor. Gäller enbart nya kunder.

Få din välkomstbonus här: http://coinbase.com/join/mati_p2?src=android-link

Jag har positiva nyheter för personer som investerar i Bitcoin. Trots alla kritikerstormar kring kryptovalutan steg värdet snabbt när den lanserades på Chicago Board Options Exchange (CBOE) igår.

 

Nobelpristagaren i ekonomi, Richard Thaler och riksbankschef Stefan Ingves räknas till de som varnat för investeringar i Bitcoin. Kritiken som många talar om handlar i första hand om risken för en bubbla. Utan handel på en reglerad marknad och fri från bankkopplingar har valutan också pekats ut som en attraktiv verksamhet för brottslighet.

 

När valutan introducerades på CBOE var det ett värde från 126 526 kronor per Bitcoin. Snabbt därpå hade den klättrat tydligt uppåt. Vid stängning låg kursen på hela 137 069 kronor. Debuten på CBOE ses som en milstolpe för valutan. Eftersom Bitcoin tidigare enbart har handlats på virtuella oreglerade marknadsplatser kan de nu bland annat lättare få tillgång till kapital för att fortsätta växa och en ökad transparens och öppenhet skapas.

 

Introduktionen beskrivs som lugn när det gäller antal transaktioner. CBOE:s sajt gick dock ner på grund av ett stort antal besökare vid lanseringen. CBOE är en amerikansk börs för optionshandel som grundades 1974. Den är världens största och äldsta plats för handel med optioner. Konkurrenten Chicago Mercantile Exchange kommer att introducera Bitcoin 18 december.

 

Kontrollorganet CFTC som har i uppgift att bevaka finansmarknaden gav Bitcoin grönt ljus 1 december och därför har börsnoteringarna möjliggjorts. Samtidigt vill man inte släppa helt på höga riskerna och instabiliteten med valutan.

 

Bitcoin

Dagens system för digitala betalningar kan ses som väldigt bra. Nackdelen är dock att allt som vi köper online alltid måste gå via ett kreditföretag eller en bank som tar en andel av transaktionen. Det finns idag med andra ord alltid en tredje part för digitala betalningslösningar. Efter ett tag har du flera betalningar genom en tredje part. I betalningsprocessen ingår även säkerheten. Du måste alltid kunna lita på att kreditföretag och banker ansvarar för att din personliga information är i säkerhet. Med Bitcoin existerar inte denna tredje part.

 

Många har försökt att lösa en betalningslösning utan en tredje part och det är nu möjligt med Bitcoin. Bitcoin är ett öppet nätverk där användarna ansvarar för transaktionerna tillsammans. Detta är framtidens betalningslösning.

 

Det unika med Bitcoin är:

  1. Bitcoin förlitar sig inte på en central utfärdare i form av till exempel en centralbank. Detta skyddar politisk påverkan och monopolliknande betalsystem.
  2. Säkerheten och sekretessen sköts med hjälp av kryptografi. De använder sig av en distribuerad databas utspridd över de noder som utgör P2P nätverket för att journalföra transaktioner.

 

Bitcoin är med andra ord en digital valuta, ett virtuellt pengasystem som har vuxit fram på nätet. Det finns skilda åsikter om Bitcoin och kan beskrivas som något häftigt och positivt eller som något man ska akta sig för. Anledningen till de skilda åsikterna är att det är ett nytt revolutionerande sätt att hantera pengar på, men även på att många helt enkelt inte förstår vad det här är. Det tar lite tid att förstå sig på Bitcoinvalutan. Många rekommenderar att starta försiktigt med flera wallets och ställen för denna unika valuta.

 

Vad är Bitcoin?

Man kan säga att Bitcoin är två saker:

  1. Ett betalningssystem
  2. Virtuell valuta

Systemet introducerades år 2009 som en mjukvara. Alla var fria att använda sig av mjukvaran. Personen bakom utvecklingen av mjukvaran kallade sig för Satoshi Nakamoto.

 

För att få Bitcoin så måste man utföra det som kallas för mining. Det går ut på att man som medverkande i systemet bekräftar och redogör för olika betalningar. Gör man detta får man nya mynt som man kan använda som online som valuta. Man handlar med mynten via en så kallad bitcoin wallet från en dator eller mobiltelefon.

Virtuella pengar

Huvudsyftet med Bitcoin är att möjliggöra betalningar över internet direkt mellan användare utan någon inblandning från tredje part. För en extremt liten avgift kan nu användare handla med varandra. Fördelarna med Bitcoin:

  • Man kan skicka pengar när som helst
  • Det går snabbt
  • Risken för inflation är minimal
  • Man kan ha flera Bitcoinenheter på ett litet minneskort

Värdet av valutan kan jämföras med vanliga valutor. Kursen går upp och ner beroende på dag och tillfälle därför är det svårt att fastställa det exakta värdet.

analys

Hur kan jag köpa Bitcoin?

Genom mining och andra sätt kan du få tag i Bitcoin. Bitcoin har blivit så populärt att butiker och tjänster online redan erbjuder sina produkter i utbyte mot denna valuta. Det går att köpa valutan från SEK eller annan vanlig valuta. I länder som Kina kan man inte växla Bitcoin mot vanlig lokalvaluta. Det finns en del länder som inte uppskattar valutan. I Sverige kan man växla Bitcoin mot vanlig lokalvaluta.

Säker användning

Blir du av med dina bitcoin är det för evigt. Det är därför viktigt att du hanterar dina mynt på ett säkert sätt. Det finns ingen bank man kan vända sig till. Förvarar du dina mynt hos en bitcoin-wallet tar de hand om säkerheten och du kan känna dig trygg i dina investeringar. Har du extra pengar och vill investera rekommenderar vi Coinbase som är en av de större bitcoin-wallets.

Just nu har Coinbase ett erbjudande. Investera minst 849 kronor och tjäna 83 kronor. Gäller enbart nya kunder.

Få din välkomstbonus här: http://coinbase.com/join/mati_p2?src=android-link