Att kunna få saker gratis är ett bra sätt att tänka lite ekonomiskt och dra ner på vissa onödiga kostnader. I många fall kan man få saker helt gratis, men ibland måste man göra någon form av motprestation för att få ta del av förmånen.

 

De saker som man kan få gratis kan vara allt mellan himmel och jord och man både få begagnade saker från privatpersoner eller helt nya produkter från företag. Exempel på begagnade saker kan vara kläder, möbler, leksaker och allt som har med hemmet att göra. I vissa fall kan man även få större saker mot att man själv forslar bort den som exempelvis en äldre bil eller lekstuga.

 

När det kommer till nya produkter är det ofta företag som ger bort dessa i marknadsföringssyfte eller för att prova nya produkter och då kan man också få gratis saker hemskickade eller premie biobiljetter. I en del fall måste man först bli medlem eller teckna någon slags abonnemang för att kunna ta emot produkten, som exempelvis en tidningsprenumeration med biobiljetter. 

 

Skaffa en app för gratissaker

Att ladda ner en särskild app som erbjuder gratissaker är ofta en god idé. En sådan app ska givetvis även den vara gratis, annars går ju hela syftet förlorat. En spara pengar app ger ofta en god överblick över de olika alternativ som står till buds. Mån får dessutom garanterat tips på fler områden där det finns grattis saker att hämta. 

 

Ett exempel på en sådan app är Bortskänkes, en app som man laddar ner gratis och som täcker hela Sverige. Uppdelat på geografiska områden kommer gratis saker upp i en feed och man ser genast var det finns gratis grejer att få. Det kan handla om allt från möbler och husgeråd till trädgårdsredskap och sportartiklar.

 

På samma sätt kan man leta efter en gratis kuponger app, där man kan samla och använda sig av digitala rabattkuponger. En mycket känd app inom denna kategori är Let´s deal. Det hela går ut på att man kan utnyttja de digitala kampanjer och rabatter som många företag och varumärken erbjuder, utan att för den skull behöva ta sig till den specifika butiken eller klippa ut en kupong ur ett reklamblad. 

 

Det finns alltså en mängd appar som samlar erbjudanden, rabatter och gratis produkter och det kan vara svårt att hitta rätt i djungeln av gratisgrejer och appar. Av den anledningen finns det även en uppsjö av människor som driver en gratis saker blogg. Här kan man få tips om vilka appar som fungerar bra och är pålitliga samt om vilka som kanske inte fungerar längre.

 

Ta hjälp att spara till drömresan

Att få gratis saker eller att prova gratis produkter är givetvis ett sätt att få pengar gratis eftersom man sparar in en kostnad, men det kan vara bra att vara försiktig med hemsidor och appar som ger pengar eller som lovar alltför stora gåvor. Om det verkar för bra för att vara sant så är det oftast inte sant är en bra tumregel att hålla sig till. 

 

Det finns även appar där man kan samla poäng och få gratis saker, att samla blöjkoder från sina inhandlade blöjpaket brukar vara ett lukrativt sätt att dryga ut hushållskassan med eftersom det går åt hundratals blöjpaket under ett barns uppväxt. I den här typen av appar brukar man kunna samla poäng till både gåvor och värdecheckar. 

 

Om man drömmer om att resa men först behöver ordna finansieringen finns der spara pengar till resa app så hjälper en att målsätta och komma i hamn ett ett större sparprojekt. Exempel på denna typ av app är Apple-baserade Dreams och Buddy, som tillhandahåller enkel budgeteringshjälp. 

 

Är man tveksam på vilka typer av appar och hemsidor som finns för att få gratis produkter kan Gratisguiden vara ett bra stöd. Här kategoriseras de olika typer av rabatter, samlarsystem, bonusar och gåvor som biobiljetter som finns att få. Att få gratis produkter 2021 har aldrig varit lika enkelt som nu, det enda som man behöver är lite tid och tålamod, men efter ett tag lär man sig systemet och det blir en enkel vana att hålla koll. 

 

När man letar efter gratis saker 2021 behöver man inte begränsa sig till enbart produkter och gratis prylar, det finns även mängder av gratis aktiviteter att ta del av. På sajten ilovegratis.se kan man hitta olika gratisaktiviteter som passar både vuxna och barn. Många gratissaker att göra är centrerade till storstäderna, men i de flesta svenska städer hittar man till exempel gratis muséer, teatrar och stadsvandringar. 

 

Få gratis grejer på nätet 2021

 

Att dela ut gratis produkter på olika hemsidor är ett enkelt sätt för många företag att marknadsföra sina produkter. Särskilt när det kommer till releaser av nya produkter kan det vara väl värt för dem att först testa produkterna på en mindre grupp av människor. Många webbutiker ger dessutom bort bland annat tester och prover av skönhetsprodukter gratis. En del e-handelsföretag lägger självmant med olika varuprover när man exempelvis handlar smink, kläder, skor eller mat. 

 

Mer riktade varuprover kan man också få om man ställer upp som varutestare. det kan då handla om allt från kosttillskott till andra förbrukningsvaror eller elektronik. Självklart får man behålla de produkter som man testar. Det enda man behöver göra för att få varuprovet är att ge företaget feedback om produkten. Om testet gäller exempelvis en parfym får man i regel en mindre testflaska för att se om man är beredd att senare köpa den “riktiga” produkten. Det finns en mängd olika testprodukter inom kategorierna hudvård, smink, produkter för gravida och barn samt mat och snacks. 

 

Man kan även få gratis saker genom att vinna dem. Nätet vimlar av företag som arrangerar tävlingar och utlottningar där ofta det enda man behöver göra är att delta genom att skicka in sin epostadress. Tävlingar är ofta utformade som kampanjer som pågår under långa perioder och man kan vinna allt från resor, presentkort till mindre saker som mobilskal och abonnemang på olika tjänster. 

 

Få gratis pengar

Ett klassiskt sätt att tjäna lite extra pengar utan alltför stora ansträngningar är annars att delta i kund- och marknadsundersökningar. Genom att anmäla sig får man aviseringar i mailform om att nya undersökningar finns att tillgå och man klickar sig bara vidare till undersökningen och besvarar dess frågor. 

 

Om man har för många prylar hemma är ett säkert tips att ta dem med sig till den lokala loppisen. På mindre ställen kostar det oftast inte heller pengar att få delta och förutsatt att man har ett enkelt fällbord att ta med sig hemifrån så får man inga kostnader utan kan stoppa pengarna som kommer in från försäljningen rakt ner i fickan. 

 

För den som inte har något emot begagnade prylar går det alltid att titta under Bortskänkes på exempelvis Blocket och Tradera. Ofta finns det även lokala gratisgrupper som man enkelt hittar på sociala medier.