Höstens favoritfest blir allt bättre för varje år som går. Sverige blir mer och mer inspirerad av den största amerikanska högtiden. Vi listar aktiviteter för er som vill fira Halloween och förgylla hösten på bästa sätt.

För barn och vuxna

1. Shockholm

Stockholm organiserar varje år Skandinaviens största Halloween parad. Paraden blir allt större för varje år som går och förväntas bli maffigare och maffigare. Årets parad är alltid en spännande mix av höstfestiver.

Shockholm erbjuder massa intressanta aktiviteter och håller en tävling för bäst klädda Halloween kostym. Exklusiva vinster som överträffar förra året ges till dem som vinner. Förra året kunde man vinna guldkortet på Gröna Lund, middag och rum för fyra på Grand Hotel, en utekväll på Utö Inn, biljetter till Disney på is och mycket mer.

Mer info: https://shockholm.se

 

2. Gröna Lund

På Gröna Lund kan du i mer än en vecka uppleva Halloween festligheter. Här kan du njuta av Stockholms största amerikansk inspirerade event. Hela tivolit med attraktioner är öppet och är dekorerat i Halloween-tema.

Utforska det lilla området för barn med pumpor, häxor och spöken. Pettson och Findus värld är tematiserats för festligheten till ära och på lilla scen bjuds det på barnföreställning. Stor satsning har även lagts på stora området där man kan besöka fyra skräckhus. Läs mer om fantastiska föreställningar och andra spännande event under Halloween på Gröna Lund via deras hemsida.

Mer info: https://www.gronalund.com/

 

3. Nordiska Museet

Nordiska museet är perfekt för barn och andra som har barnasinnet kvar. Nordiska museet erbjuder speciella turer där du får uppleva olika utställningar i mörker med dödskallar och skatter.

Mer info: https://www.nordiskamuseet.se/

 

4. Skansen

Rysliga historier berättas i flera gamla hus som Älvrosgården, Back Mats stuga och Oktorpsgården. Spännande vandringar med olika teman finns att förboka. Spökpyssel och utställningar erbjuds. Dessutom finns det god mat, fika och ponnyridning som vanligt.

Mer info: https://www.skansen.se/

 

För vuxna

1. Missa inte årets salsafest: Hot Salsa Weekend

Bästa salsa skolan i Stockholm, Stockholm Salsa Dance bjuder in till årets största salsa, bachata och kizomba fest i Sverige. Dansare från hela världen samlas för detta fantastiska event under en helg med inspirerande workshops, fantastiska dans shower och jättebra fester.

Lär dig dansa från världens bästa dansare, internationella danslärare och se shower! Under helgen har de workshops i olika stilar som: Salsa L.A Style, Salsa On2, Salsa Cubana, Bachata och Kizomba!

Mer info: https://www.hotsalsaweekend.com

 

2. Stockholm Ghost Walk

Följ en guide på en cirka 90 minuters underhållning där ni kommer få höra om mord, massmord, sjukdomar och spöken från förr. Guideturen tar dig genom de äldsta delarna av Stockholm, Gamla stan. Åldersgräns är 15 år.

Mer info: https://www.stockholmghostwalk.com/

 

3. Halloweenkryssning

Flera år i rad har Halloween firats på en kryssning till havs. Varje år har festen växt och blivit allt större. I år erbjuds fest både på land och till havs.

Mer info: https://www.halloweenkryssningen.com/