Höstens favoritfest blir allt bättre för varje år som går. Sverige blir inspirerad av den största amerikanska högtiden. Vi listar aktiviteter för er som vill fira Halloween 2017 på bästa sätt.

För barn och vuxna

1. Shockholm

För sjunde året i rad har organiserar Shockholm Skandinaviens största Halloween parad. Paraden blir allt större för varje år som går och förväntas bli maffigare än Halloween 2016. Årets parad börjar 4 november kl. 15:30 på Kungsträdgården i Stockholm.

Shockholm erbjuder massa intressanta aktiviteter och håller en tävling för bäst klädda Halloween kostym. Exklusiva vinster som överträffar förra året ges till dem som vinner. Förra året kunde man vinna guldkortet på Gröna Lund, middag och rum för fyra på Grand Hotel, en utekväll på Utö Inn, biljetter till Disney på is och mycket mer.

 

När

4 november

Pris

Kostnadsfritt

Webbplats

https://shockholm.se

 

2. Gröna Lund

På Gröna Lund kan du i mer än en vecka uppleva Halloween festligheter. Här kan du njuta av Stockholms största amerikansk inspirerade event. Hela tivolit med attraktioner är öppet och är dekorerat i Halloween-tema.

Utforska det lilla området för barn med pumpor, häxor och spöken. Pettson och Findus värld är tematiserats för festligheten till ära och på lilla scen bjuds det på barnföreställning. Stor satsning har även lagts på stora området där man kan besöka fyra skräckhus. Läs mer om fantastiska föreställningar och andra spännande event under Halloween på Gröna Lund via deras hemsida.

 

När

27 oktober – 6 november

Pris

0 – 6 år och 65+ – Fri entré
7 – 64 år – 115 kronor

Hemsida

https://www.gronalund.com/sv/Planera-ditt-besok/halloween/

 

3. Nordiska Museet

Nordiska museet är perfekt för barn och andra som har barnasinnet kvar. Nordiska museet erbjuder speciella turer där du får uppleva olika utställningar i mörker med dödskallar och skatter.

 

När

30 – 31 oktober

Pris

120 kronor

Hemsida

https://www.nordiskamuseet.se/

 

4. Skansen

Rysliga historier berättas i flera gamla hus som Älvrosgården, Back Mats stuga och Oktorpsgården. Spännande vandringar med olika teman finns att förboka. Spökpyssel och utställningar erbjuds. Dessutom finns det god mat, fika och ponnyridning som vanligt.

 

När

28, 29, 30, 31 oktober och 1 november.

Pris

Barn – 4–15 år, 60 kr

Vuxen – 180 kr

Student – 160 kr

Pensionär – 160 kr

Hemsida

https://www.skansen.se/

 

För vuxna

1. Missa inte årets salsafest: Hot Salsa Weekend

Bästa salsa skolan i Stockholm, Stockholm Salsa Dance bjuder in till årets största salsa, bachata och kizomba fest i Sverige. Det är 16:e året i rad. Dansare från hela världen samlas för detta fantastiska event under en helg med inspirerande workshops, fantastiska dans shower och jättebra fester. 

Lär dig dansa från världens bästa dansare, internationella danslärare och se shower! Under helgen har de workshops i olika stilar som: Salsa L.A Style, Salsa On2, Salsa Cubana, Bachata och Kizomba!

När

2 – 5 november

Pris

150 – 300 kronor

https://www.hotsalsaweekend.com

https://www.facebook.com/stockholmsalsadanceAB
 

2. Stockholm Ghost Walk

Följ en guide på en cirka 90 minuters underhållning där ni kommer få höra om mord, massmord, sjukdomar och spöken från förr. Guideturen tar dig genom de äldsta delarna av Stockholm, Gamla stan. Åldersgräns är 15 år.

 

När

2 – 4 november

Pris

250 kronor

https://www.stockholmghostwalk.com/

 

2. Halloweenkryssning 2017

I sju år har Halloween firats på en kryssning i Östersjön med Halloweenkryssningen. Varje år har festen växt och blivit allt större. I år erbjuds fest både på land och till havs. Läs mer om de olika eventen på Facebook.

Show Buttons
Hide Buttons