Fars dag är runt hörnet och pappor runt om i landet står framför spegeln och tar ett djupt andetag och övar på sina repliker. ”Strumpor! Vilken underbar överraskning!”

Det behöver inte vara så. En bra fars dag present kan vara ett ypperligt tillfälle att skämma bort din pappa. Ge bort en speciell present som visar hur mycket du uppskattar honom, hans hobbys och intressen.

Oavsett om han är en whisky-fantast eller en blivande kock har jag samlat en lista med 5 olika presentidéer som hjälper dig att hitta den perfekta presenten.

 

1. Fars dag middag

Uppskattar din pappa god mat? Laga en riktigt god fars dag middag. Vet du vilken måltid som är favoriten skulle jag rekommendera dig att välja den. Vill du inte laga just den måltiden rekommenderar jag en enkel och nyttig eldgryta.

Eldgryta (kinesisk fondue) är en populär, social och smakrik måltid för alla matälskare. Eldgryta finna i ett flertal varianter. Eldgrytan serveras som en kryddstark buljong över eld. Därefter lägger man i grönsaker och kött innan man doppar dem i ”dippsås”. Här är recept för en lyckad kinesisk fondue.

Fondue

1 Gul lök

1 liter vatten

1 buljong

1 bit ingefära

Att koka i Fonduen

Grönsaker

Potatis/sötpotatis

Broccoli

Blomkål

Champinjoner

Pak choi
Pak choi är en typ av kinesisk sallad som ser bra ut och smakar mycket bättre än vanlig sallad.

Lök

Ärtor

Har du någon annan favorit-grönsak kan du alltid lägga till det.

Kött

Kyckling

Lamm

Fisk

Räkor

Precis som med grönsaker har du en stor valfrihet här. Lägg till de köttsorter som du föredrar.

Nudlar till maten är supergott.

Sås och tillbehör

Hackad koriander

Pressad vitlök i olivolja

Tahina
Tahina är en stenmald sesampasta. Len och nötig smak. Passar perfekt som dippsås.

 

2. Ett personligt fars dag kort med blomma

Vi listar 5 inspirerande texter att skriva på ditt fars dag kort:

  1. Du har givit mig det bästa i livet: Din tid, din omtanke och din kärlek. Jag är för evigt tacksam att jag har dig i mitt liv. Grattis på fars dag!
  2. Vem som helst kan bli pappa, men det krävs någon väldigt speciell för att vara en pappa. Grattis på fars dag!
  3. Även om tid och avstånd skiljer oss, har din vägledning, dina råd och din kärlek varit med mig i hela livet. Jag skulle inte vara den jag är idag utan dig. Njut av din speciella dag.
  4. Ju äldre jag blir desto mer inser jag hur viktigt det är att ha en pappa som dig. Du har gett mig stabilitet, kärlek och acceptans som jag behövde i mitt liv. Grattis på fars dag!
  5. Grattis på fars dig till min hjälte och förebild. Tack för att du har gjort för vår familj. Vi älskar dig med alla våra hjärtan.

3. En fars dag bild eller fars dag tavla

Fars dag tavla

  • Med Room99 kan du skriva en personlig text hälsning till din pappa på din poster eller tavla. Ge bort en personlig farsdagspresent.

Gå till Room99 här >

  • Petite Charlie hade även dem fina fars dag presenter. De erbjuder bland annat fars dag tavlor.

Gå till Petite Charlie här >

 

4. En present skapad av dig och gjord av kärlek

Köp fars dag pyssel och skapa en fin present till din pappa. Gör en egendesignad nyckelberlock, textilkasse eller varför inte en målad bricka med glasmosaik. Få inspiration och köp material på ett antal butiker som till exempel Cchooby.se här.

 

5. En upplevelse

Har du möjligheten att ge en upplevelse till din pappa skulle jag rekommendera en resa eller möjligtvis en massage tid. Det finns en sida som heter Upplevelse.com. Där finns det upplevelser samlade på en och samma sida. Vad din pappa än skulle tycka om att uppleva finns det att hitta på upplevelse.com. Gå till upplevelse.com här.

Grattis på fars dag önskar jag till alla underbara pappor! Ha en magisk dag och njut under en ledig söndag med familj och vänner! Tänd ljus och mys med familjen i höstmörkret. Det är tanken som räknas och det bästa i livet att ge sina nära och kära är sin tid, kärlek och omtanke.

Vill du se en film med din pappa har jag listat bästa feelgood filmer genom tiderna här.

10 filmer som får dig att må bra.