Så skämmer du bort mamma på mors dag. På mors dag, vill vi visa extra tacksamhet över allt hårt arbete som våra mammor och superkvinnor lägger ner på sina barn. Visst finns det inget bättre än att skämma bort våra mammor på mors dag? Här är sex tips på hur du kan skämma bort din mamma.

 

F R U K O S T

För en gångs skull, låt din mamma sova medan du brygger nykokt kaffe och gör fluffiga pannkakor till henne.

 

S P A D A G

Skicka din mamma och några vänner till ett spa där de kan bli bortskämda. Massage, lerbad, manikyr och pedikyr är alla sätt att passa upp på mamma.

 

L U N C H

Medan din mamma läser hennes favoritbok, varför inte laga hennes favoritlunch som en överraskning? Ropa på henne när allt är färdigt.

 

B R Ä D S P E L

Du är inte den enda som älskar brädspel. Oavsett om det är en av klassikerna, en mobilapp eller något däremellan, ta lite tid tillsammans med familjen och låt mamma vara ett barn igen.

 

M I D D A G

Nu är det dags att tänka på något till middag. Se till att det är speciellt och glöm inte vinet.

 

F I L M

Stanna upp och förbered för en myskväll hemma med en feelgood-film. Alternativt skulle närmaste biosalong funka bra. Välj en film som mamma föredrar.

 

Mer om mors dag

Mödrar världen över hyllas oftast alltid med en dag till deras ära. Mors dag firas vid olika datum världen över. Den 13 maj firades mors dag i USA. Ni som följer kändisar på sociala medier såg att det var flera som la upp bilder på sina föräldrar och skrev fina ord till sina mödrar. I Sverige firar vi mors dag den sista söndagen i maj. Detta året firar vi mors dag den 27 maj. I Finland och Danmark firas mors dag den andra söndagen i maj och i Norge den andra söndagen i februari.

Maj är en perfekt månad att fira mors dag. Våren är kommen och alla blommor har blommat ut och alla vårens färger färgar vårt fina landskap. Majsolen och de underbara färgerna gör att vi blir extra glada på morsdag. Ett måste är att plocka färgglada blommor till din mamma. Blommor är just anledningen till varför vi firar mors dag senare än alla andra länder eftersom det är större chans att vi kan plocka blommor och ge till vår mamma.

I Finland är mors dag så pass viktig att man faktiskt flaggar för den. I Sverige flaggar vi inte än men om några år kanske det även händer i Sverige. Flagga för mammor finns i många andra länder också. Anledningen till att vi flaggar är att vi alla ska stanna upp och vara tacksamma över vad våra mammor faktiskt gör åt oss.

Den uppskattade mors dag firades för första gången år 1908 i Philadelphia för att hedra Ann Jervis mamma på årsdagen av hennes bortgång. Efter den händelsen har mors dag firats varje år runt om i världen. Mors dag är en av de mest uppskattade temadagarna i Sverige. Alla har en väldigt känslosam och speciell relation till sin mamma och därför är det extra viktigt för alla personer på ett eller annat sätt. Våra mammor har tagit hand om oss i många år och offrat mycket för oss. Det minsta vi kan göra tillbaka är att visa dem den uppskattning som de förtjänar.

 

/Enkla LånJämför enkla lån