Vad är betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en notering hos ett kreditupplysningsföretag som ger kreditupplysningar. Det innebär att en person eller organisation anses vara opålitlig betalare eftersom de misskött sina betalningar. Vill du läsa om andras erfarenhet gällande lån med betalningsanmärkning finns ett ämne öppet i forum som diskuterar lån med betalningsanmärkning här.

 

Hur får jag en betalningsanmärkning?

En vanlig anledning till varför man får en betalningsanmärkning är att långivare lämnat en ansökan om betalningsföreläggande till Kronofogdemyndigheten. Ett betalningsföreläggande är ett sätt att kräva betalning av en låntagare med hjälp av kronofogdemyndigheten. Vem som helst kan vända sig till kronofogden om någon är skyldig dig pengar. Det gör du genom att ansöka om betalningsföreläggande. Kronofogden är opartisk i ärenden.

Villkoren för att kunna ansöka om ett betalningsföreläggande för en skuld är följande:
1. Skulden ska vara förfallen
2. Vara förlikningsbar
3. Avse pengar

Läs mer om hur du ansöker om betalningsföreläggande här.

Kronofogden ansvarar inte för betalningsanmärkningar. De ansvarar bara för beslutet om registreringen. Registreringen sköter privata företag. Det ledande kreditupplysningsföretaget i Sverige är UC. UC ägs av de största bankerna.

Läs om sms lån utan UC här.

Betalningsanmärkningen finns kvar i tre år för fysiska personer. Om skulden inte är betald kan den förlängas.

 

Sms lån med betalningsanmärkning accepteras

Sms lån med betalningsanmärkning accepteras i viss utsträckning. Varje sms lån företag har sina egna regler. Kreditgivarna är i första hand oroade över att du inte kan betala tillbaka ditt lån med tanke på din historik. Att ha en stadig inkomst är oftast nyckeln till att bli godkänd. Har du därför någon typ av inkomst kan du bli godkänd med betalningsanmärkning.
 

Jämför enkla lån med betalningsanmärkning

[enklalan bord=to]
 

Betalningsanmärkning vid kreditvärdering

När du ansöker om ett sms lån görs en kreditvärdering genom ett kreditupplysningsföretag. Detta betyder dock inte att du inte kan få ett sms lån med betalningsanmärkning. Det finns flera snabblån givare som erbjuder sms lån och kreditkonto trots betalningsanmärkning. Har du någon typ av inkomst ska de 11 st. snabblångivare godkänna ett lån.

Sms långivare erbjuder unika snabblån skräddarsydda för att passa ditt behov. Vare sig det är ett sms lån eller lån med avbetalning. Det är dock sant att du som har en låg kreditvärdighet inte kan säkra ett lån eller ett lån med låg ränta. En låg kreditvärdighet är en riskfaktor för kreditgivare. När du ansöker om flera sms lån och blir nekad kan det försämra din kreditvärdighet. Vi listar därför en lista över sms lån där personer precis som dig kan svara på vilket sms lån företag som enklast ger sms lån med betalningsanmärkning. Vi gör detta för att du ska slippa ansöka hos flera företag för ett godkänt lån.

 

Undvik betalningsanmärkningar i alla lägen

Kreditbetyg påverkas av betalningsanmärkningar och skulder hos kronofogden. Se till att inte få nya anmärkningar och håll koll på din historik.

Läs om hur du ökar din kreditvärdighet här.

Jämför sms lån här.
 

Jämför enkla lån med betalningsanmärkning

[enklalan bord=to]
 
Sms lån, pengar direkt

/Enkla LånJämför enkla lån