Vi vill uppmärksamma att oktober är en rosa månad. Med hjälp av företag, privatpersoner och föreningar färgas hela Sverige rosa under oktober månad. Syftet är att engagera sig och hjälpa till i kampen mot bröstcancer. Genom att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om sjukdomen och driva opinion bekämpar Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj bröstcancer.

Forskningens framsteg

Enligt fakta från Cancerfondens hemsida dör ungefär 1 400 kvinnor och ett fåtal män av bröstcancer varje år. Forskningsframsteg har bidragit till att fler överlever genom åren. Genom rosa bandet kampanjen vill Cancerfonden bidra till en bättre forskning som gör att vi kan rädda ännu fler liv. Därför behövs pengarna från ditt Rosa Band.

Rosa Bandet har under 14 års tid skapat en stor medvetenhet om bröstcancer och behovet av forskning. Idag överlever 8 av 10 som drabbas av bröstcancer. På 1980-talet var det enbart 6 av 10 som överlevde. Tack vare forskningen har vi kunnat rädda liv. Vi nöjer oss inte med dagens utveckling utan vi vill att allt fler ska bli botade från sin cancer. De som inte blir botade från sin cancer vill vi ska kunna leva ett långt och rikt liv ändå. Vi stödjer rosa bandet och dess syfte.

Efva Attling

Årets design för rosa bandet är skapat av Efva Attling, Smyckesdesigner:

”För mig är livet än mer magnifikt nu, på andra sidan min cancer. Vi vill att fler ska få möjlighet att fortsätta uppleva livets storhet. Vi är så många som har överlevt denna sjukdom och vi vet att med mer resurser till cancerforskning så finns det hopp om att vi ska kunna besegra cancer: BEAT IT.”

Skänk en gåva

Visionen är att besegra cancern helt! Med din och min hjälp kan vi komma ett steg närmre visionen. Idag är det #27571 personer som har skänkt en gåva. Tillsammans kan vi besegra cancer! Skänk en gåva här: https://www.cancerfonden.se/skank-en-tanke

 

/Sofia

Enkla Lån