Vad är kreditupplysning?

Under en låneansökan görs en riskbedömning av en persons ekonomiska förutsättningar. Anledningen till att riskbedömning är att säkerställa återbetalningen av räntan och amorteringen i samband med lånet. Upplysningen grundar sig i din ekonomi idag och din ekonomiska historik.

 

Att en kreditupplysning har gjorts registreras i 12 månader hos kreditupplysningsföretaget. Kreditupplysningen informerar om följande personliga uppgifter:

  1. Lån och aktiva krediter.
  2. Betalningsanmärkningar och skuldsaldon.
  3. Tidigare kreditupplysningar (senaste 12 månader).
  4. Personuppgifter som namn, adress, inkomster, fastighetsinnehav samt äktenskapsförord.

 

Lån utan kreditupplysning.

Enligt lag, rättare sagt konsumentkreditlagen måste alla långivare göra en kreditprövning som innebär en kreditupplysning innan ett lån beviljas. Vi rekommenderar därför inte hemsidor utan kreditupplysning eller butiker utan kreditupplysning eftersom de inte följer lagen. Följer inte företag lagen kan det vara någon fuffens bakom företaget och då vill du inte involvera dig i dem. Det kan hända att du inte får din vara som betalats för.

Ta lån utan kreditupplysning existerar därför inte. Däremot finns det olika kreditinformationföretag som utför kreditupplysningen. Den vanligaste centralen för kreditupplysning är Upplysningscentralen. Upplysningscentralen förkortas till UC. Alla storbanker är vanligtvis kopplade till UC.

 

Låna pengar snabbt utan kreditupplysning.

Vill du inte att dina tidigare kreditprövningar ska vara synliga för storbankerna och andra finansiella företag finns den möjligheten. Genom att ta ett sms lån utan UC registreras din kreditprövning istället hos andra kreditinformationsföretag som Creditsafe och Bisnode Kredit.

Varför vill du inte att dina kreditprövningar ska vara synliga centralt hos UC? Tar du flera kreditupplysningar kan det påverka ditt kreditbetyg negativt. Därför är det en fördel att ansöka om ett sms lån utan UC. Värt att notera: Upplysningar i samband med förhandlingar av ränta till ditt bolån från flera banker påverkar inte ditt kreditbetyg negativt.

LÄS MER:   6 typer av mindre lån, jämför och ansök

 

Sms lån utan UC

LångivareKreditupplysningMer info & Ansök
CreditstarBisnode KreditMer info & Ansök här
DaypayCreditsafeMer info & Ansök här
EasycreditCreditsafeMer info & Ansök här
OPR PrivatlånBisnode KreditMer info & Ansök här
FerratumCreditsafeMer info & Ansök här
Kreditkontot.seBisnode KreditMer info & Ansök här
LoanstepCreditsafeMer info & Ansök här
LånbutikenBisnode KreditMer info & Ansök här
MeddelandelånCreditsafeMer info & Ansök här
MobillånCreditsafeMer info & Ansök här
MonettiBisnode KreditMer info & Ansök här
RisicumBisnode KreditMer info & Ansök här
SnabbfinansBisnode KreditMer info & Ansök här
SäkerfinansInstantorMer info & Ansök här
VivusCreditsafeMer info & Ansök här

 

/Enkla Lån

Show Buttons
Hide Buttons