Idag saknar många barn de rätta förutsättningarna och förebilderna att våga drömma och uppnå sina mål. Föräldrar som har högre trösklar att lyckas med jobb och skola gör att det blir svårare att inspirera barnen till att följa sina drömmar och uppnå sina mål. Ett liv där stora drömmar driver och inspirerar barn att uppnå sina mål.

Hur ska man få fler barn att våga drömma och uppnå sina mål?

Det finns flera personer som inte har haft de rätta förutsättningarna men ändå lyckats. Dessa personer vill vi ska lyftas fram mer i till exempel sociala medier för att ge hopp och inspiration att våga drömma och uppnå mål. Får barnen inte bra vägledning och inspiration hemifrån eller från skolan ska barnen kunna få hjälp på andra platser. Alla barn ska få chansen att förverkliga sina drömmar. Internet och digitaliseringen är ett starkt och viktigt verktyg för att nå ut till fler personer. Mentorer ska också kunna hjälpa barnen att lyckas och uppnå sina mål.

 

Kända personer som lyckats mot alla odds.

  • Marilyn Monroe

Marilyn Monroe hade en tuff uppväxt och placerades i flera foster hem under sin uppväxt. Senare sågs hon sin en misslyckad modell med inga hopp om att lyckas. Hennes agenter sa till henne att hon aldrig skulle lyckas som modell och att hon passade bättre som sekreterare. Trots att allt var emot henne och hennes framgång struntade hon i det och kämpade mot sina drömmar och blev en nationell succé. Marilyns karaktär som en dum blondin var enbart ett spel som skuggade hennes inre fina sidor.Marilyn var en glamorös föräldralös tjej som var ensam, smart och full av liv. Hon ville uttrycka vem hon verkligen var under sitt smink. Tyvärr dog Marilyn en tragisk död. Hon behövde något pengar inte kunde ge henne. Hon behövde vara älskad för den hon verkligen var.

”Someone said to me, If fifty percent of the experts in Hollywood said you had no talent and should give up, what would you do? My answer was then and still is, if a hundred percent would be wrong”. Marilyn Monroe.
 

  • Harrison Ford

Harrison Ford var en snickare i 12 år och film regissörer sa att han inte hade vad som krävdes för att bli en filmstjärna. Ford följde sin intuition mot alla odds och blev Hollywoods bäst betalda stjärna med många klassiker som Star Wars, Indiana Jones, Han Solo, The Fugitive, Air Force One, What Lies Beneath, Clear and Present Danger och många flera. Harrison Ford var väldigt beslutsam och lyckades trots all kritik som han fick.

”You may get real tired of me but I’m not going to quit”. Harrison Ford.
 

  • Tom Cruise

Tom Cruise är en av de mest framgångsrika skådespelarna i Hollywood och har vunnit 3 Golden Globe utmärkelser och 3 Osar nomineringar. Tom hade en våldsam pappa som växte upp och levde i fattigdom sovandes i bilar den största delen av sitt liv. Hans familj flyttade 15 gånger för att hans pappa skulle få jobb. Trots de största motgångarna man kan tänka sig blev Tom Cruise en av Hollywoods största skådespelare. Han fick sitt genombrott med filmen Endless Love 1981. Hans bästa filmer är bland annat Top Gun, Rain Man, Born on fourth of July, Jerry Maguire och Mission Impossible med många flera. År 2012 var Tom Cruise den bäst betalda skådespelaren.
 
”Every single time I start do a picture, without fail, I feel as if I don’t know what I’m doing”. Tom Cruise
 
/Enkla LånJämför enkla lån