En sak jag har lärt mig sedan jag köpt produkter och tjänster online är att kundtjänsten är den absolut viktigaste delen i köpet. Att få en bra kundupplevelse är det överlägset det viktigaste när man köper en tjänst online och inte minst när du tar ett sms lån. Jag blir väldigt frustrerad när jag inte får tillräckligt snabba och tydliga svar från kundtjänster och speciellt när det handlar om pengar vilket är mer känsligt. Många företag hjälper även till via sociala medier vilket kan underlätta då man ofta är på sociala medier som Facebook. Vi listar 5 anledningar till varför du ska välja ett företag med en bra kundtjänst.

1. Bra kundtjänst skapar ett förtroende

I dessa dagar kommer vi bara vara lojala mot de företag som har starka skäl till det. Annars finns det gott om andra alternativ som man kan välja. Företagen måste jobba hårdare för att behålla sina kunder och bygga ett förtroende till sitt varumärke. Genom en bra kundtjänst kan du få ett gott förtroende till mikrolån företagen och slippa hoppa från det ena till det andra.

2. Bra kundtjänst minimerar problem och sparar tid

Problem kommer alltid att uppstå förr eller senare, hur du än gärna vill undvika det. Det gäller att förebygga dem genom en bra kundtjänst. Väljer du ett företag med bra kundtjänst kommer du att känna dig bekvämare med att ta hjälp vid problem. Du slipper sitta i telefonen 2 timmar och aldrig veta när någon finns till hands för att hjälpa dig. Kanske väntar du på en utbetalning som aldrig blir gjord till ditt konto. Hur ska du då betala din räkning om utbetalningsprocessen fastnat och ingen kan hjälpa dig? Kundtjänsten är oerhört viktig. Dessutom sparar du mycket tid genom snabb hjälp!

3. Kundtjänsten är viktigare än priset

Många kundundersökningar har gjorts och det visar att en stor grupp konsumenter säger att kundtjänsten är viktigare än priset. För att få den hjälp man behöver är det helt klart värt att betala lite extra pengar.

4. Tipsa vänner och bekanta

Genom att välja ett företag med bra kundtjänst får du en bra upplevelse och du kan även sprida goda omdömen till familj, vänner och bekanta. Du vill inte att de ska hamna i fällan med en kundtjänst som aldrig svarar om du till exempel får problem med dina pengar. Du kommer minnas positiva varumärken och kanske erbjuder de andra tjänster och produkter som du behöver. Då har de skapat en bra relation till dig redan, du känner dig trygg och kan bli kund hos dem igen. Du slipper anstränga dig för att hitta en ny leverantör.

5. Allt handlar om kunden

En gång i tiden handlade allt om att sälja. Det spelade ingen roll hur företagen nådde sina försäljningssiffror. I dagens samhälle kan vi som kunder ställa högre krav på våra leverantörer eftersom vi har den möjligheten. Det finns alltid andra alternativ. Vi jämför till exempel 21 st. kreditgivare. Är du inte nöjd med den ena kan du vända dig till den andra. Ställ krav på din leverantör. Bli behandlad som en person och inte bara ett nummer.

Ha alltid kundtjänsten i åtanke när du väljer att köpa en produkt eller tjänst online. Du kommer att stöta på problem förr eller senare och då vill du inte sluta med att kasta bort din tid genom att försöka nå en kundtjänst som aldrig svarar. Jag skulle säga att sociala medier som Facebook är en bra plattform för att förstå hur ett företags kundtjänst är. Du kan även skriva omdömen på vår sida om din upplevelse. Dessutom finns Trustpilot (https://se.trustpilot.com) som är en plattform för att betygsätta företag.

Lycka till och hoppas att du alltid väljer trygga och säkra produkter online!