[enklalan bord=to] 

Sms lån, hitta det bästa sms lånet

Sms lån – ett snabbt mobilt lån.   Tycker du att det är en utmaning att välja det bästa och billigaste sms lånet? Om ja, fortsätt läsa. Vi hjälper dig genom vår sms-låneguide, att välja det bästa sms lånet. I vår guide förklarar vi:

 • Hur kan Enkla lån hjälpa mig?
 • Vad är sms lån?
 • Hur fungerar sms lån?
 • Ta ett sms lån med sms, få pengarna utbetalt direkt
 • Hur kan jag få mitt sms lån utbetalt snabbt?
 • SMSlån snabbt och enkelt
 • Sms lån utan UC, pengar direkt
 • Hur påverkas jag av att ta ett SMSlån med UC?
 • Fördelar med ett SMSlån utan UC
 • Nya sms lån
 • Vad är räntefria sms lån?
 • Hur jämför jag sms lån?

 

Hur kan Enkla lån hjälpa mig?

SMS lån - låna pengar utan UC direkt

Eftersom det finns flera sms lån-aktörer på den svenska marknaden guidar Enkla lån dig till de bästa, mest trygga och billiga sms lån på svenska marknaden. Vi erbjuder därför en kostnadsfri, smidig och lättillgänglig jämförelsetjänst över sms lån. Vi har valt de bästa och mest populära sms lånen på marknaden på en plats. Vår sida är 100 % kostnadsfri och konfidentiell. Inga avgifter eller andra kostnader tas i samband med jämförelsetjänsten på vår sida. Vi erbjuder inga sms lån själva utan refererar er till  våra samarbetspartners där ansökan till sms lånet görs. Enkla lån erbjuder dig:

 • En lättöverskådlig överblick över de mest populära och förmånliga online sms lånen på svenska marknaden.
 • All viktig information inför ett sms lån som räntor, avgifter, sms lån utan UC och sms lån med betalningsanmärkning.
 • Goda råd och exklusiva erbjudanden.

Jämförelsetjänsten över våra sms lån hittar du längst upp på denna sida. Sms lånen kan du sortera efter önskat lånebelopp och återbetalningstid. Maximala lånebeloppet är 50 000 kronor och återbetalningstiden är bäst att jämföras upp till 12 månader. Vi har samlat sms lån och kreditkonton på en och samma plats. Kreditkonto brukar vara den bästsäljande finansiella produkten eftersom återbetalningstiden är flexibel. Klickar du på knappen ”MER INFO” hittar du relevant information som typ av lån, maximalt lånebelopp, erbjudande, andra fördelar med lånet, lån utan UC, lån med betalningsanmärkning och sist men inte minst räntor och avgifter.

 

Vad är sms lån?

Sms lån har flera benämningar som mikrolån eller snabblån och innebär ett lån på en mindre summa. Sms lån är vanligtvis ett lån upp till 20 000 kr. Smslån ska betalas tillbaka snabbt, helst inom 30 dagar. Sedan tre år tillbaka har dock sms lån företagen lanserat en ny typ av snabb kredit som heter kreditkonto. Det fungerar precis som ett sms lån men nu är återbetalningen flexibel. Du behöver därför inte betala tillbaka ditt lån inom 30 dagar.

 

Hur fungerar sms lån?

SMS lån - låna pengar utan UC

Låneansökan sker oftast via ett webbplatsformulär online på kreditgivarnas hemsida. Befintliga kunder, alltså kunder som redan tagit ett lån hos samma snabblångivare kan till deras fördel ansöka om sms lån via sms. Fakturan för återbetalning tas emot 14 dagar innan sista betalningsdatumet.  

[table id=54 responsive=scroll/]

 

Ta ett sms lån med sms, få pengarna utbetalt direkt

Till en början var det mindre kontroll på sms lån som utbetalades till privatpersoner. Det var mer vanligt med låneansökningar via sms tidigare men nu för tiden sköts de flesta ansökningar direkt på låneföretagets hemsida med hjälp av ett enkelt ansökningsformulär och bankID. Är du ny kund sköts alla ansökningar direkt på hemsidan med hjälp av ett ansökningsformulär. Befintliga kunder kan ansöka om lån via sms. I vår artikel som heter ”så ansöker du om sms lån med direkt utbetalning” kan du läsa mer om hur ansöknings processen fungerar mer detaljerat. Steg för steg om hur ansökan om sms lån fungerar.

 1. Steg 1: Gå till företagets hemsida. Vi tar ett av det största sms låneföretaget (Ferratum) som finns på marknaden som exempel om hur ansökningsprocessen fungerar.
 2. Steg 2: Fyll i första få ansökningsdetaljer. Fyll i detaljer som förnamn, efternamn, personnummer, telefonnummer och e-post. Bekräfta därefter att du är minst 18 år gammal och att du är överens med företagets sekretesspolicy.

3. Steg 3: Identifiera dig Vanligtvis brukar identifiering göras enkelt med BankID via din internetbank.

4. Steg 4: Fyll i låneansökan I steg fyra fyller du i detaljer som gatuadress, postnummer, ort, bankkonto. Här ska clearing nummer och bankkontonummer detaljeras. Välj även faktureringstyp. Vanligtvis brukar faktureringstypen vara e-post.

5. Steg 5: Tack för din ansökan Sista steget i ansökningsprocessen och du är färdig med låneansökan. Besked om att din ansökan är godkänd sker oftast inom 10 minuter och pengarna utbetalas inom kort. Kontrollera att smslåneföretaget samarbetar med din bank. Då blir det en överföring direkt. Se lista över långivare med smslån och utbetalningar direkt här. 

 

SMSlån snabbt och enkelt

Smslån är enkelt och snabbt eftersom allt sköts online. Det behövs inga krångliga fysiska möten för att få ett lån utbetalt. De flesta långivare godkänner lånebeloppen snabbt beroende på hur stor arbetsbelastning företaget/kundtjänsten har. När ansökan har blivit godkänd betalas pengarna till ditt konto, vanligtvis direkt beroende på vilken bank du har. Anledningen till att många tar sms lån är att slippa låna pengar från familjen eller hos storbankerna. Att låna pengar från storbankerna och familjerna har sina nackdelar och fördelarna med sms lån är följande:

 • Låna pengar från 500 till 30 000 kronor.
 • Snabb utbetalning, vanligtvis inom några minuter.
 • Använd pengarna som en brygga inför lönen och återbetala lånet snabbt utan krångel.
 • Det krävs ingen säkerhet.
 • Sms låneföretagen tar inte UC. Du slipper därmed alla dina låneansökningar registrerade på ett och samma ställe.
 • Lånet kan användas till vad som helst.
 • Du slipper eventuell pengar-problematik med lånade pengar från familj eller vänner.

Vi brukar rekommendera att ta sms lån vid oförutsedda händelser då det verkligen inte finns en annan utväg. Ska du köpa saker som kan väntas till du sparat ihop pengar som inför en resa eller hemelektronik rekommenderar vi inte sms lån. Behöver du däremot betala en oförutsedd räkning som när bilen går sönder eller att en tand behöver lagas kan sms lån vara ett alternativ. Se bara till att du kan betala tillbaka pengarna så snart som möjligt för att inte slippa onödiga räntekostnader. Ansökningar till sms låneföretagen kan göras dygnet runt. Online tjänster är öppet varje dag i tjugofyra timmar.

 

Sms lån utan UC, pengar direkt

Det går inte att ta ett SMSlån utan kreditprövning men däremot funkar det att ta ett SMSlån utan UC. Ordet UC kan i flera sammanhang betyda samma sak som kreditprövning. Detta stämmer dock inte. UC är ett företag och inte en kreditprövning. UC är en förkortning av Upplysningscentralen som bland annat erbjuder kreditupplysningar. Eftersom upplysningscentralen var det enda företaget som hade tillåtelse att göra kreditprövningar på svenska marknaden antog många att kreditprövning och upplysningscentralen var samma sak. Den svenska marknaden utvecklas hela tiden och alternativa företag har inträtt marknaden som erbjuder samma möjligheter som UC. Långivare idag behöver därför inte använda sig av den centrala upplysningscentralen som storbankerna använder sig av. Fördelen för dig som har låg kreditvärdighet är att du inte behöver använda dig av UC. De flesta smslångivare vi listar tar ingen UC. De använder sig av andra kreditupplysningsföretag som har samma funktion som UC. Det kan vara företag som Creditsafe och Bisnode Kredit. Alla sms långivare tar kreditupplysningar i någon form. Däremot tar de ingen säkerhet som hos storbankerna. Sms lån direkt är möjligt med sms långivarna. Ansöker du om till exempel: ett SMSlån utan UC med 90 dagars löptid innan 13.00, finns pengarna på kontot samma dag. Sms lån med direkt utbetalning görs beroende på tid och bank. Läs mer om det här.

 

Hur påverkas jag av att ta ett SMSlån med UC?

Sker din ansökan hos flera långivare som använder sig av UC noteras detta i registret hos UC. Alla ansökningar som du har gjort registreras på en och samma plats. Alla banker/långivare som är anslutna till UC kan därför se att du flera gånger har ansökt om SMSlån om du nu gjort det. Långivarna kan därför döma dig efter de avslagna ansökningar som du gjort tidigare. Detta kan i sin tur leda till att de höjer din ränta eller inte beviljar dig ett lån alls.

 

Fördelar med ett SMSlån utan UC

 • Långivaren kan inte se din ansökningshistorik.
 • Din låneupplysning blir inte registrerad hos UC.
 • Din kreditvärdighet påverkas inte.

 

Enligt lag måste kreditprövning göras i samband med en låneansökan eller annan typ av kreditansökan. SMS lån är därför inte möjligt utan en kreditprövning.  När SMS lånen lanserades i Sverige behövdes inte kreditprövning göras om lånebeloppet låg under en viss gräns. Att ingen kreditprövning gjordes ledde till att många låntagare hamnade i ekonomisk knipa. Regeringen bestämde därefter att inga långivare får bevilja lån utan kreditprövning. Trots SMS-lån utan kreditprövning inte görs är Sms-lån väldigt flexibelt och enkelt. Fördelar med SMSlån är:

 • Mindre krav för ett snabbt och enkelt lån.
 • Lån kan beviljas utan en fast anställning.
 • Årsinkomsten behöver inte vara jämnt fördelad per månad.
 • Lån beviljas trots eget företag eller studiemedel.
 • Cirka hälften av alla smslångivare accepterar betalningsanmärkningar.

 

telefon med glad smiley

SMS lån med betalningsanmärkning

En betalningsanmärkning innebär oftast att du inte kan ta ett bank lån eller större lån. Däremot finns det flera smslån-givare som godkänner betalningsanmärkningar. Det brukar oftast vara de större och mer väletablerade företagen som faktiskt kan ta risken att betala ut ett SMSlån med betalningsanmärkning. Se lista över sms lån med betalningsanmärkning här. 

Betalningsanmärkning är ett tecken på att betalningar har misskötts. Det brukar vara flera steg innan man får en betalningsanmärkning. Betalas inte en faktura i tid skickas vanligtvis först två betalningspåminnelser och därefter skickas ärendet vidare till inkasso. 

Kan inte inkasso driva in pengarna av någon anledning skickas ärendet vidare till Kronofogden. När betalningen har nått kronofogden innebär det inte att du automatiskt har fått en betalningsanmärkning. Kronofogden skickar ett brev som kallas föreläggande. När du får föreläggandet måste du bekräfta mottagandet av det och därefter skriva up det och skicka det till Kronofogden. 

Betalar du inte av skulden inom en begränsad tid får du en betalningsanmärkning

 

Öka dina chanser till SMSlån trots betalningsanmärkning

 • Visa på en positiv trend för din ekonomi
 • Ansök om lån med en medsökande
 • Visa på att dina framtida inkomster är positiva och att du har kontroll över dina utgifter. 

 

Sms lån med betalningsanmärkning och skulder

Cirka hälften av alla sms långivare på marknaden accepterar betalningsanmärkningar. Har du dock skulder och andra obetalda räkningar kan det bli svårare att få ett SMS-lån beviljat. 

Betalningsanmärkningar innebär andra begränsningar i din privatekonomi som: 

Bolån och förstahandskontrakt är väldigt svårt att få godkänt.
Mobibabonnemang är nästintill omöjligt att teckna.
Att få ett lån är generellt svårt. 

Gällande SMS lån är de flesta aktörer på marknaden mer intresserade av hur din ekonomi ser ut idag och framtida möjliga inbetalningar. Den historiska ekonomin tas i beaktning men däremot är framtida faktorer mer viktigt. 

Har din ekonomi förbättras till det bättre som att du landat drömjobbet finns större chanser till ett beviljat lån. 

Ansöker du om ett sms lån med flera betalningsanmärkningar finns det få SMSlångivare som godkänner detta. Visar du på en mer städad och ordnad ekonomi bör det tas i beaktning när ansökan av sms lån med betalningsanmärkning görs. 

 

Över 40 st. Sms långivare

Sms lån introducerades i Sverige 2006 och första företaget att etablera sig var Mobillån Sverige AB. Efter år 2006 har marknaden ökat markant och det finns över 40 st. sms-låneföretag i Sverige idag. Sms lån direkt kännetecknas av en snabb låneansökan och snabb utbetalning till kund. Sms lån snabbt präglas av den mindre summan man kan låna från 500 kr och upp till 20 000 kr med en kort återbetalningstid om upp till 90 dagar.

 

De största aktörerna på svenska marknaden

Den svenska sms lånemarknaden har ökat enormt sedan den introducerades i Sverige 2006. Nya aktörer inträder marknaden med jämna mellanrum. De största företagen som har de största marknadsandelarna är Monetti, 4finance (Vivus), Ferratum, Risicum Capital AB, Meddelandelån och Mobillån. De största och första sms-låneföretagen har ökat markant sedan dess inträde på den svenska marknaden.

[table id=54 mode=scroll/]

 

Nya sms lån

Nya sms lån inträder marknaden och möjligheten att ta innovativa och revolutionerande sms lån skapar lösningar åt personer i nöd. Redan etablerade företag utvecklar ofta sitt produktutbud och på det sättet skapar de även nya varumärken. Eftersom snabblånemarknaden är en väldigt konkurrensutsatt marknad är det viktigt att smslåneföretagen utvecklar nya produkter på den finansiella marknaden.

Moank, ny aktör, nya regler

Moank är en revolutionerande och nya aktör på sms lånemarknaden. De har infört ett nytt system för låntagarna. Har du skött ditt lån enligt de villkor som gäller får du som lojal kund en bättre ränta inför nästa lån. Det blir din belöning. Har du en bra kreditprofil får du dessutom en bra ränta. Läs mer om hur du ökar din kreditvärdighet här. 

Nordiclån, ny sms lån-aktör och högre lånebelopp

Nordiclån är en relativt ny aktör på den svenska marknaden. De erbjuder ett högre lånebelopp i jämförelse med Moank. Lånebeloppet ligger om upp till 50 000 kronor.

 

Senaste nytt, Sms lån

Flera sms-långivare skapar nya varumärken och spännande funktionaliteter. Lista nedan detaljerar de traditionella sms-låneföretagen och deras nya produkter och varumärken.

 1. Monetti har flera varumärken för att kunna matcha olika behov på marknaden. Kredit 365 Frogtail
 2. Nanokredit har två varumärken med samma typ av tjänst. Nanokredit
 3. Snabbfinans har två varumärken med samma typ av tjänst. Säkerfinans
 4. Cashbuddy har två varumärken och erbjuder samma typ av tjänst. Cash2you
 5. Meddelandelån är ett sms lån och deras andra varumärke Flexlimit står för deras kreditkonto. Flexlimit

 

Jämför sms lån

Enkla lån jämför de bästa sms lånen på marknaden. De flesta sms-låneföretagen ger dig pengar samma dag förutsatt att ansökan är tillhanda långivaren innan 13.00. Om du har riktigt bråttom med ditt lån skulle vi rekommendera att ringa långivarna för att höra om deras arbetsbelastning. För att säkerställa att du får dina pengar i tid. Öppettider och tider för utbetalning hittar du här. Jämför pris och egenskaper. Jämföra priser gör du med den effektiva räntan. Egenskaper som lån med betalningsanmärkning och lån utan UC finns detaljerat i ”mer info”-fliken.

 

”Vad ska jag tänka på innan jag tar ett sms lån?”

De bästa sms lån annonserar alltid effektiv ränta (årlig procentsats). Detta är en standardiserad juridisk beräkning som är utformad för att hjälpa dig att jämföra kostnaden för olika typer av lån. Hur effektiv ränta fungerar är dock inte helt okomplicerat. Effektiv ränta påverkas av ditt lånebelopp, din löptid och avgifter. Sms lån ränta skiljer sig från den effektiva räntan. Läs mer om effektiv ränta här. Eftersom effektiva räntan påverkas av avgifter är det viktigt att vara informerad om avgifter eller vad som händer vid obetalda sms lån. Sms långivare måste enligt lag också informera om totalkostnad. Använd kreditgivarnas lånekalkylator för att ta del av totalkostnaden. Det brukar alltid detaljeras i samband med ditt lån.  

Sms låna, pengar direkt  

 

Har du några andra frågor eller kommenterar du vill ha svar på innan du tar ett sms lån är du välkommen att kontakta oss via vår chatt eller skriva en kommentar nedan.  

 

/Enkla LånJämför enkla lån