Vad är sms lån?

Sms lån har flera benämningar som mikrolån eller snabblån och innebär ett lån på en mindre summa. Sms lån är vanligtvis ett lån upp till 20 000 kr. Låneansökan sker oftast via ett webbplatsformulär online på kreditgivarnas hemsida. Befintliga kunder, alltså kunder som redan tagit ett lån hos samma snabblångivare kan till deras fördel ansöka om sms lån via sms. Smslån ska betalas tillbaka snabbt, helst inom 30 dagar. Fakturan för återbetalning tas emot 14 dagar innan sista betalningsdatumet.

Den svenska sms lånemarknaden har ökat enormt sedan den introducerades i Sverige 2006. Nya aktörer inträder marknaden med jämna mellanrum. De största företagen som har de största marknadsandelarna är Monetti, 4finance (Vivus), Ferratum, Risicum Capital AB, Meddelandelån och Mobillån.

 

KreditgivareInformation & ansökanMin. beloppMax. beloppMax. effektiv ränta
FerratumLäs mer & Ansök här500 kr25000 kr47.64 %
KlicklånLäs mer & Ansök här10000 kr40000 kr27.35 %
MonettiLäs mer & Ansök här1000 kr20000 kr56.70 %
NordiclånLäs mer & Ansök här10000 kr50000 kr27.35 %
OPR PrivatlånLäs mer & Ansök här10000 kr100000 kr39.12 %

 

Sms lån utan UC, pengar direkt.

De flesta smslångivare vi listar tar ingen UC. De använder sig av andra kreditupplysningsföretag som har samma funktion som UC. Det kan vara företag som Creditsafe och Bisnode Kredit. Alla sms långivare tar kreditupplysningar i någon form. Däremot tar de ingen säkerhet som hos storbankerna.

Sms lån direkt är möjligt med sms långivarna. Ansöker du om ett sms lån innan 13.00, finns pengarna på kontot samma dag. Sms lån med direkt utbetalning görs beroende på tid och bank. Läs mer om det här.

LÄS MER:   SMS LÅN och GDPR

telefon med glad smiley

Över 40 st. Sms långivare.

Sms lån introducerades i Sverige 2006 och första företaget att etablera sig var Mobillån Sverige AB. Efter år 2006 har marknaden ökat markant och det finns över 40 st. sms-låneföretag i Sverige idag. Sms lån direkt kännetecknas av en snabb låneansökan och snabb utbetalning till kund. Sms lån snabbt präglas av den mindre summan man kan låna från 500 kr och upp till 20 000 kr med en kort återbetalningstid om upp till 90 dagar.

FerratumMeddelandelån, Risicum, Mobillån är de större och första Sms-lånföretagen på marknaden. Monetti och Vivus har ökat markant sedan deras inträde på marknaden.

 

KreditgivareInformation & ansökanMin. beloppMax. beloppMax. effektiv ränta
FerratumLäs mer & Ansök här500 kr25000 kr47.64 %
KlicklånLäs mer & Ansök här10000 kr40000 kr27.35 %
MonettiLäs mer & Ansök här1000 kr20000 kr56.70 %
NordiclånLäs mer & Ansök här10000 kr50000 kr27.35 %
OPR PrivatlånLäs mer & Ansök här10000 kr100000 kr39.12 %

 

Nya sms lån.

Nya sms lån inträder marknaden och möjligheten att ta innovativa och revolutionerande sms lån skapar lösningar åt personer i nöd. Redan etablerade företag utvecklar ofta sitt produktutbud och på det sättet skapar de även nya varumärken. Eftersom snabblånemarknaden är en väldigt konkurrensutsatt marknad är det viktigt att smslåneföretagen utvecklar nya produkter på den finansiella marknaden.

 

Moank, ny aktör, nya regler.

Moank är en revolutionerande och nya aktör på sms lånemarknaden. De har infört ett nytt system för låntagarna. Har du skött ditt lån enligt de villkor som gäller får du som lojal kund en bättre ränta inför nästa lån. Det blir din belöning. Har du en bra kreditprofil får du dessutom en bra ränta. Läs mer om hur du ökar din kreditvärdighet här. 

LÄS MER:   Sms lån utan UC

 

Nordiclån och Aasa Kredit, nya sms lån-aktörer och högre lånebelopp.

Aasa Kredit och Nordiclån är relativt nya aktörer på den svenska marknaden. de erbjuder ett högre lånebelopp i jämförelse med Moank. Lånebeloppet ligger om upp till 50 000 kronor.

 

Senaste nytt, Sms lån.

Flera sms-långivare skapar nya varumärken och spännande funktionaliteter. Lista nedan detaljerar de traditionella sms-låneföretagen och deras nya produkter och varumärken.

 1. Monetti har flera varumärken för att kunna matcha olika behov på marknaden.
  Kredit 365
  Frogtail
 2. Nanokredit har två varumärken med samma typ av tjänst.
  Nanokredit
 3. Snabbfinans har två varumärken med samma typ av tjänst.
  Säkerfinans
 4. Cashbuddy har två varumärken och erbjuder samma typ av tjänst.
  Cash2you
 5. Meddelandelån är ett sms lån och deras andra varumärke Flexlimit står för deras kreditkonto.
  Flexlimit

 

Jämför sms lån.

Enkla lån jämför de bästa sms lånen på marknaden. De flesta sms-låneföretagen ger dig pengar samma dag förutsatt att ansökan är tillhanda långivaren innan 13.00. Om du har riktigt bråttom med ditt lån skulle vi rekommendera att ringa långivarna för att höra om deras arbetsbelastning. För att säkerställa att du får dina pengar i tid. Öppettider och tider för utbetalning hittar du här.

Jämför pris och egenskaper. Jämföra priser gör du med den effektiva räntan. Egenskaper som lån med betalningsanmärkning och lån utan UC finns detaljerat i ”mer info”-fliken.

 

”Vad ska jag tänka på innan jag tar ett sms lån?”

De bästa sms lån annonserar alltid effektiv ränta (årlig procentsats). Detta är en standardiserad juridisk beräkning som är utformad för att hjälpa dig att jämföra kostnaden för olika typer av lån. Hur effektiv ränta fungerar är dock inte helt okomplicerat. Effektiv ränta påverkas av ditt lånebelopp, din löptid och avgifter. Sms lån ränta skiljer sig från den effektiva räntan. Läs mer om effektiv ränta här.

LÄS MER:   Smslån nya aktörer.

Eftersom effektiva räntan påverkas av avgifter är det viktigt att vara informerad om avgifter eller vad som händer vid obetalda sms lån. Sms långivare måste enligt lag också informera om totalkostnad. Använd kreditgivarnas lånekalkylator för att ta del av totalkostnaden. Det brukar alltid detaljeras i samband med ditt lån.

 

Sms låna, pengar direkt

 

Har du några andra frågor eller kommenterar du vill ha svar på innan du tar ett sms lån är du välkommen att kontakta oss via vår chatt eller skriva en kommentar nedan.

 

/Enkla LånJämför enkla lån

 

Show Buttons
Hide Buttons