”Livet handlar inte alltid om att rida ut stormen utan även dansa i regnet.”

Under hösten kan det kännas lite vemodigt att bo i Sverige. Regnet piskar och mörkret faller tidigt. Kanske funderar du på en billig resa? För att förhöja den positiva höstkänslan vill vi passa på att påminna oss om hur bra vi faktiskt har det i Sverige. Vi listar därför 9 anledningar att älska Sverige som gör att vi uppskattar det vi har mer.

  1. Sverige är en väldigt demokratisk nation och har varit så i århundraden.
  2. I Sverige är vi nöjda med de tjänster som vi får (sjukvård, fri utbildning, arbetslöshetsersättning) i utbyte mot de skatter som vi betalar (dock kan sjukvården förbättras en aning).
  3. Sverige erbjuder en affärsvänlig miljö. Vi har bra infrastruktur som en klar förutsättning. Detta framgår eftersom vi har en stor nyföretagarkultur och många internationella varumärken som grundas i Sverige.
  4. Sverige har dessutom en låg företagarskatt på 22 %. I USA ligger skatten på cirka 39 %. Allt är relativt.
  5. Hur skandinaviska länder betalar för regeringskostnaden genom skatten rankar Sverige väldigt lågt i korruption. Sverige ligger vanligtvis över de 5 bästa länder med minst korruption.
  6. Sverige erbjuder arbetstagare fantastiska förmåner och arbetsskydd som bidrar till en harmonisk och vänlig arbetsmiljö.
  7. Sverige är en relativt säker och brottsfri nation.
  8. Sverige värderar och främjar jämställdhet, särskilt kön, ålder, sexuell läggning och inkomstskillnad.
  9. Svenskar rankas i allmänhet som de hälsosammaste och lyckligaste människorna i världen.

Vi kan fortsätta med en oändlig lista om varför vårt underbara avlånga land är fantastiskt men vi lämnar er med 9 skäl. Dela gärna med er om ni har andra bra anledningar att älska Sverige som ni tycker att våra kära läsare ska ta del av.

Ha en underbar månadskväll och en riktigt mysig höst!

 

/Sofia

Enkla Lån