I denna artikel skriver vi om allt som du behöver veta om snabblån.

Vad är snabblån?
Snabblån utan UC, pengar direkt.
Nya snabblån.
Senaste nytt, Snabblån.
Jämför snabblån.
Hur mycket kan du låna?
Snabblån med anmärkningar.
Hur får jag ett snabblån direkt?
Finns det billiga snabblån eller snabblån med låg ränta?
Snabblån med enkel ansökan.
Snabblån nackdelar och fördelar.
Vilka villkor gäller för ett snabblån?
Vanligaste lånebeloppen för snabblån.

Vad är snabblån?

Ett snabblån är i grund och botten skapat för att man ska kunna låna pengar snabbt under en kort period. Marknadsföringen vänder sig till personer som har oväntade utgifter precis innan månadens slut, när det inte finns någon annan finansiell lösning innan löning. Till skillnad från traditionella privatlån/blancolån är snabblåns återbetalningstid mycket kortare för att du ska kunna betala tillbaka allt när lönen finns på kontot.

Snabblån utan UC, pengar direkt.

De flesta snabblångivare som vi listar tar ingen UC. De använder sig av andra kreditupplysningar. Det finns inga snabblån utan kreditupplysning, alla företag tar kreditupplysningar innan ett utbetalt lån är godkänt. Snabblån direkt beror på vilken tid du ansöker om lånet eller vilken bank du har. Ansöker du på förmiddagen och din ansökan är behandlad innan 13.00, finns pengarna på kontot samma dag. Snabblån med direkt utbetalning görs därför beroende på tid och bank, läs mer om det här.

 

telefon med glad smiley

Nya snabblån.

Nya snabblån inträder marknaden relativt ofta. Det är dessutom vanligt att redan etablerade företag skapar nya varumärken. Eftersom snabblånemarknaden verkar på en innovativ och snabbrörlig marknad skapar snabblåneföretagen nya produkter för att kunna överleva marknaden och dessutom ha trogna kunder.

 

Moank, ny aktör, nya regler.

Moank är en ny aktör och har infört ett nytt system där långivarna får en bättre ränta beroende på hur du skött dina tidigare lån. Betalar du dina lån i tid och sköter din ekonomi får du en bättre ränta. Har du en bra och stark kreditprofil och sköter dina tidigare lån får du en lägre ränta som belöning. Läs mer om hur du får ökar din kreditvärdighet här. 

 

Nordiclån och Aasa Kredit, nya aktörer, högre lånebelopp.

Nordiclån och Aasa Kredit är relativt nya aktörer på marknaden och erbjuder högre belopp än Moank. Hos Nordiclån och Aasa Kredit kan du låna upp till 50 000 kronor. Många snabblånegivare erbjuder dessutom företagslån, blancolån och billån.

En trend som börjar bli alltmer populär är så kallade Peer-to-Peer lån. Det är en låneform som tillåter att privatpersoner att låna av varandra. Vill du tjäna pengar kan du låna ut pengar till någon annan och få tillbaka pengar i forma av ränta. Räntan är relativt hög och vi skulle därför rekommendera att låna ut pengar till privatpersoner genom P2P-plattformar. Du gör med andra en god gärna genom att låna ut pengar till någon som verkligen behöver det. Klicka här för mer information om P2P-lån och ansökan.

 

[table id=54 responsive=scroll/]

Senaste nytt, Snabblån.

Flera snabblånegivare innoverar och skapar nya varumärken. Se lista över 5 snabblån-givare som lanserat nya varumärken. Nya varumärket är listat huvudvarumärket.

 1. Monetti har flera varumärken för att kunna matcha olika behov på marknaden.
  Kredit 365
  Frogtail
 2. Nanokredit har två varumärken med samma typ av tjänst.
  Nanokredit
 3. Snabbfinans har två varumärken med samma typ av tjänst.
  Säkerfinans
 4. Cashbuddy har två varumärken och erbjuder samma typ av tjänst.
  Cash2you
 5. Meddelandelån är ett sms lån och deras andra varumärke Flexlimit står för deras kreditkonto.
  Flexlimit

Jämför snabblån.

Jämför alla snabblån som Enkla Lån listar i sitt utbud av långivare. De flesta snabblån ger dig pengar samma dag förutsatt att du ansökt och långivare har behandlat din ansökan innan klockan 13.00. Jag skulle dock rekommendera dig att ringa till långivaren för att säkerställa arbetsbelastningen och hur snabbt du kan få dina pengar utbetalda för att vara på den säkra sidan. Öppettider och snabblångivare som ger utbetalningar samma dag finns listat här. Vill du ha ett snabblån med låg ränta väljer du alternativen med lägst effektiv ränta.

 

[table id=54 responsive=scroll/]

Hur mycket kan jag låna?

Vanligtvis kan du låna från 500 kronor och upp till 25 000 kronor eller ta snabblån om 15 000 kr men det finns även alternativ om upp till 50 000 kronor. Är du ny låntagare kan det finnas en del restriktioner i hur mycket pengar du faktiskt får låna. Låneperioden varierar från en vecka till flera månader. Snabblånen brukar kategoriseras som sms lån och kreditkonton. Sms lån innebär att du betalar tillbaka relativt snabbt under en tidsbestämd löptid. Kreditkonton är mer anpassbara med flexibla uttag och återbetalningar i form av en online kredit som du har hos långivaren. Vanligtvis finns det inga återbetalningsavgifter, men det finns uppläggningsavgifter och aviavgifter hos ett fåtal långivare. Enkla Lån detaljerar alltid alla kostnader i våra jämförelser.

Snabblån med anmärkningar.

Snabblån med betalningsanmärkningar utan säkerhet är hos cirka hälften av alla snabblångivare godkänt. Se mer info under varje långivare. Vi rekommenderar dock inte att ta ett snabblån betalningsanmärkningar om du har betalningssvårigheter. Har du däremot en god framtida återbetalningsmöjlighet kan du ta ansöka om ett snabblån direkt eftersom långivarna tittar mer på framtida återbetalningsmöjlighet mer än historiken. Var noga med att detaljera alla inkomster.

Hur får jag ett snabblån direkt?

Ansöker du på långivarens hemsida går det väldigt fort att få ett snabblån. Det tar cirka 15 minuter att ta ett snabblån. När ansökan är granskad och godkänd betalas pengarna ut till ditt bankkonto och du har pengarna till ditt förfogande direkt. I framtiden kan du enkelt ta ett snabblån med Swish. Läs om de senaste nyheterna gällande snabblån med Swish här.

 

Dricker kaffe och kollar på klockan.

Finns det billiga snabblån eller snabblån med låg ränta?

Ja, det finns billiga snabblån men inte gratis snabblån och kostnaden för snabblånet behöver nödvändigtvis inte vara högre än traditionella privatlån/blancolån. Det finns de långivare som erbjuder snabblån utan ränta de första 30 dagarna. Betalar du tillbaka lånet inom 30 dagar behöver du alltså inte betala någon ränta eller avgift. Det betyder dock att snabblånet är kostnadsfritt. Snabblån utan ränta är det bästa snabblån-alternativet för dig som enbart ska låna en kort tid. Du behöver med andra ord inte betala någon ränta eller avgift för snabblånet om du betalar tillbaka inom 30 dagar.

Betalar du inte tillbaka i tid tar långivarna en avgift precis som vilken bank som helst. Ta bara ett snabblån som en tillfällig nödlösning, en brygga till löning.

Exempel på pris för Ferratum Credit, ett kreditkonto med flexibla uttag och återbetalningar. 

[table id=115 responsive=scroll/]

Snabblån med enkel ansökan.

Efter att du har valt långivare gör du en ansökan på deras hemsida. Under ansökningsprocessen kontrolleras om du uppfyller de grundläggande kraven på lånet. De flesta snabblångivare har nästan samma grundkrav som att du är tillräckligt gammal (18 år) samt har ett bankkonto. Därefter görs en kreditprövning. En kreditprövning görs alltid i samband med din ansökan. Vi listar flera snabblån som gör en kreditprövning utan UC. Då gör man istället en ansökan via kreditföretag som Bisnode Kredit eller Creditsafe. Vanligtvis får du svar på dina ansökan inom 15 minuter. Förutsättningarna är att du uppfyller kraven. Ring eller chatta med snabblångivarna om du vill ha ett slutgiltigt besked snabbare. Kanske de kan påskynda din handläggningstid.

 

snabblån - pengar direkt

Snabblån, nackdelar och fördelar.

Känner du dig osäker på om du ska ta ett snabblån eller inte? Vi har skrivit en lista över fördelar och nackdelar med snabblån här. 

Vilka villkor gäller för ett snabblån?

För att få ett snabblån gäller en del grundläggande regler och villkor. Du ska vara:

 • Minst 21 år gammal
 • Ha en deklarerad inkomst
 • Inte ha något skuldsaldo hos kronofogden
 • Folkbokförd i Sverige

Eftersom de flesta snabblångivare som vi samarbetar med inte använder UC behöver du inte oroa dig för den historik som står där.

Uppfyller du kraven som är listade ovan är det fritt fram att ansöka om ett lån. När ansökan och lånebehandlingen genomförts har du dina pengar direkt på ditt bankkonto. Har du ett bankkonto på Nordea finns pengarna tillgängliga direkt eftersom de flesta snabblån-företag utbetalar pengar direkt till ditt Nordea konto. Har du en annan bank och vill ha dina pengar direkt listar vi de snabblångivarna här. 

 

[table id=54 responsive=scroll/]

 

Har du ytterligare frågor eller funderingar gällande snabblån och om det är rätt för dig är du välkommen att ställa dem i chatten eller skicka mejl till oss på kontakt@enklalan.se. Vi ger dig tips och råd skräddarsydda just för dig.

Vanligaste lånebeloppen för snabblån.

[table id=149 responsive=scroll/]

 

/Enkla LånJämför enkla lån