Finansinspektionen skrev en artikel förra året om att snabblånemarknaden rekordökade och nya sms lån inträder marknaden. Varför snabblånen ökar beror på flera olika anledningar. Tillgängligheten ökade, bristande kunskap om räntor och avgifter, kreditprövningar och förlängning lån/kreditkonton. En annan intressant upptäckt var också att sociala normer och attityder till belåning påverkar. Enligt en ny forskning har många en negativ inställning till skuldsättning och det påverkar lånebeteenden. I takt med att vår attityd förändras och den negativa syn vi har på skuldsättning avtar ökar skuldsättningen. Amorteringskraven har också en inverkan. Fler tar sms lån för att kunna finansiera sina kontantinsatser.

Nya regler och krav gör att många snabblångivare anpassar sig till dem och därmed förändras även deras produktutbud. De flesta nya smslån har säte i Sverige med en svensk kundtjänst. Flera smslån-aktörer har dock etablerat sig internationellt och framför allt i Skandinavien. Alla nya smslångivare ska alltid registreras hos Finansinspektionen och vara under myndighetens tillsyn. Enkla Lån listar enbart kreditgivare som finns listade hos Finansinspektionen.

 

Stor efterfrågan på nya smslån aktörer.

Det finns idag runt 30 st. långivare som erbjuder smslån i Sverige. Nya smslån aktörer inträder marknaden kontinuerligt och det kommer därför blir fler än 30 st. framöver. Den stora efterfrågan på lättillgängliga finansiella lösningar gör att nya lån finns till hands. Traditionella banker kan tyvärr inte matcha sitt produktutbud med de enkla och snabba tjänster på nätet som kunder idag har ett behov av.

De flesta som tar sms lån idag är vuxna personer runt 25–34 år. De är överrepresenterade med 31 procent av den totala marknaden. Därefter kommer åldersgruppen 35–44 år med 21 procent, 18–24 år med 19 %, 45–54 år med 14 %, 55–64 år med 10 % och 65+ med 5 %.

LÄS MER:   Sms lån, fördelar och nackdelar

Procentuell andel personer per ålder som tar smslån.

 

Nya enklare, flexiblare och billigare smslån

Ju större konkurrensen är bland kreditgivarna, desto bättre är det för konsumenten. Eftersom fler aktörer dyker upp med priser som utmanar marknaden får därmed kunderna ett förmånligare pris. Marknadens utveckling har lett till lägre priser. Produktutbudet har ökat. Lånen blir enklare, flexiblare och billigare.

I slutet på år 2014 lanserade Ferratum, en av de största snabblån-aktörerna ett helt nytt snabblån på marknaden, ett kreditkonto. De var en av de första som lanserade den typen av finansiell produkt på den svenska marknaden. Ett billigare, flexiblare och smidigare lån. Många smslångivare följde snabbt efter den nya trenden och fler kreditkonton lanserades på den svenska marknaden. En del lanserar nya produkter med nya varumärken. Andra väljer att ha kvar samma varumärken för alla sina produkter som Ferratum. Fler nya smslån erbjuder även räntefria en period runt 30 dagar och uppläggningsavgifter är också något som långivarna väljer att ta bort.

 

Ska du välja de nya sms-lånaktörerna?

Att välja ett nytt eller tidigare sms låneaktör spelar inte jättestor roll. Huvudsaken är att du hittar ett lån som passar dina behov.

 

Fördelarna med en etablerad aktör

 • Bättre likviditet
  De är mer flexibla eftersom de har funnits på marknaden längre och har de finansiella förutsättningarna att vara flexibla. Med flexibla menar vi att de oftast godkänner sms lån med betalningsanmärkning som exempel. Nya smslån med betalningsanmärkning är därför lite svårare att hitta.
 • Längre erfarenhet
  De etablerade aktörerna har en större erfarenhet av att ge ut sms lån och har därför mer information att bygga vidare på finansiella produkter. Och de vet också hur de ska hantera situationer som bedrägerier och andra speciella fall som kan uppstå på kreditinstitut.
 • Bättre kundtjänst
  Kundtjänsten är även bättre och de har finansiella förutsättningar att ha fler personer på plats som svarar via mejl, telefon och chatt.
LÄS MER:   5 saker du aldrig borde sms låna pengar till.

 

KreditgivareInformation & ansökanMin. beloppMax. beloppMax. effektiv ränta
FerratumLäs mer & Ansök här500 kr25000 kr200 %
KlicklånLäs mer & Ansök här10000 kr40000 kr45,9 %
EuroloanLäs mer & Ansök här2000 kr 50000 kr104,98 %
MonettiLäs mer & Ansök här1000 kr20000 kr178 %
NordiclånLäs mer & Ansök här10000 kr50000 kr21,6 %
EverydayplusLäs mer & Ansök här200 kr20000 kr99,83 %

 

Fördelarna med en ny aktör

Nya aktörer kan dock vara innovativa och erbjuda speciella bonusar eller andra unika erbjudanden. Det är alltid bäst att göra en individuell bedömning och utgå från sina egna behov. Alla smslångivare har olika tjänster de erbjuder. Jämför därför alltid smslånen innan du tar ett sms lån på en sida som Enkla Lån. Läs mer om vad du ska tänka på innan du tar ett sms lån här.

 

Nya smålån utan UC

Precis som de etablerade smslångivarna ger de nya smslån på marknaden möjligheten till snabblån utan UC. Om ett sms lån är nytt eller etablerat påverkar inte om de erbjuder sms lån utan UC eller inte. Vill du ha en lista på sms lån utan UC hittar du det här.

 

Nya sms lån på svenska marknaden

Som vi tidigare kort nämnt är det relativt vanligt att redan etablerade företag skapar nya varumärken för olika typer av produkter. Eftersom alla kunder har olika behov vill de därför tydligast kunna matcha de behoven genom att skapa nya produkter och varumärken. Kommunikationen och erbjudandet kan då enklast matchas med kunden.

LÄS MER:   Sms lån med betalningsanmärkning

 

Moank, ny aktör, nya regler.

Lista över de senaste och populäraste långivarna på marknaden ser du nedan. Moank som är en ny aktör har infört ett nytt system. Långivarna får en bättre ränta beroende på hur du har skött dina tidigare lån. Har du en stark kreditprofil genom att ha skött dina tidigare lån på ett bra sätt får du en lägre ränta som belöning. Läs här om hur du ökar din kreditvärdighet. Denna typ av tjänst är unik på marknaden.

 

Nordiclån och Aasa Kredit, nya aktörer, högre belopp.

Nordiclån och Aasa Kredit som också är nya aktörer erbjuder högre belopp än Moank. Ett lånebelopp om upp till 50 000 kronor. Många snabblångivare erbjuder även företagslån, privatlån och billån för dig som behöver det.

 

Ny trend

En trend som börjar bli alltmer populär är så kallade peer-to-Peer lån. Det är en låneform som tillåter att privatpersoner att låna av varandra. Vill du tjäna pengar kan du låna ut pengar till någon annan och få tillbaka pengar i forma av ränta. Du gör med andra en god gärna genom att låna ut pengar till någon som verkligen behöver det. Läs om peer-to-peer lån här.

 

Etablerade långivare med flera varumärken och tjänster.

 1. Monetti har flera varumärken för att kunna matcha olika behov på marknaden.
  Kredit 365
  Frogtail
 2. Nanokredit har två varumärken med samma typ av tjänst.
  Nanoflex
 3. Snabbfinans har två varumärken med samma typ av tjänst.
  Säkerfinans
 4. Cashbuddy har två varumärken och erbjuder samma typ av tjänst.
  Cash2you
 5. Meddelandelån är ett sms lån och deras andra varumärke Flexlimit står för deras kreditkonto.
  Flexlimit

 

/Enkla Lån

 

Show Buttons
Hide Buttons