[enklalan bord=to]

 

Nya sms lån aktörer är en trend och de fortsätter öka. Finansinspektionen skrev en artikel förra året om att snabblånemarknaden rekordökade och nya sms lån inträder marknaden. Varför snabblånen ökar beror på flera olika anledningar som:

 • Tillgängligheten ökar
 • Bristande kunskap om räntor och avgifter
 • Kreditprövningar
 • Möjligheten till förlängning av lån/kreditkonton.

 

Sociala normer och attityder påverkar belåningsgraden.

Sociala normer och attityder till lån påverkar påverkar belåningsgraden. Enligt en ny forskning har många en negativ inställning till skuldsättning och det påverkar lånebeteenden. I takt med att vår attityd förändras och den negativa syn vi har på skuldsättning avtar ökar skuldsättningen. Amorteringskraven har också en inverkan. Fler tar sms lån för att kunna finansiera sina kontantinsatser.

Nya regler och krav gör att många snabblångivare anpassar sig till dem och därmed förändras även deras produktutbud. De flesta nya smslån har säte i Sverige med en svensk kundtjänst. Flera smslån-aktörer har dock etablerat sig internationellt och framför allt i Skandinavien. Alla nya smslångivare ska alltid registreras hos Finansinspektionen och vara under myndighetens tillsyn. Enkla Lån listar enbart kreditgivare som finns listade hos Finansinspektionen.

 

Stor efterfrågan på nya smslån aktörer.

Det finns idag runt 30 st. långivare som erbjuder smslån i Sverige. Nya smslån aktörer inträder marknaden kontinuerligt och det kommer därför blir fler än 30 st. framöver. Den stora efterfrågan på lättillgängliga finansiella lösningar gör att nya lån finns till hands. Traditionella banker kan tyvärr inte matcha sitt produktutbud med de enkla och snabba tjänster på nätet som kunder idag har ett behov av.

De flesta som tar sms lån idag är vuxna personer runt 25–34 år. De är överrepresenterade med 31 procent av den totala marknaden. Därefter kommer åldersgruppen 35–44 år med 21 procent, 18–24 år med 19 %, 45–54 år med 14 %, 55–64 år med 10 % och 65+ med 5 %.

Procentuell andel personer per ålder som tar smslån.

 

Nya enklare, flexiblare och billigare smslån.

Ju större konkurrensen är bland kreditgivarna, desto bättre är det för konsumenten. Eftersom fler aktörer dyker upp med priser som utmanar marknaden får därmed kunderna ett förmånligare pris. Marknadens utveckling har lett till lägre priser. Produktutbudet har ökat. Lånen blir enklare, flexiblare och billigare.

I slutet på år 2014 lanserade Ferratum, en av de största snabblån-aktörerna ett helt nytt snabblån på marknaden, ett kreditkonto. De var en av de första som lanserade den typen av finansiell produkt på den svenska marknaden. Ett billigare, flexiblare och smidigare lån. Många smslångivare följde snabbt efter den nya trenden och fler kreditkonton lanserades på den svenska marknaden. En del lanserar nya produkter med nya varumärken. Andra väljer att ha kvar samma varumärken för alla sina produkter som Ferratum. Fler nya smslån erbjuder även räntefria en period runt 30 dagar och uppläggningsavgifter är också något som långivarna väljer att ta bort.

 

Ska du välja en ny sms-låneaktör?

Att välja en ny eller tidigare sms låneaktör spelar inte jättestor roll. Huvudsaken är att du hittar ett lån som passar dina behov.

Välj något av dessa alternativ:

 

Dricker kaffe och kollar på klockan.

 

Fördelarna med en etablerad långivare.

 • Bättre likviditet
  De är mer flexibla eftersom de har funnits på marknaden längre och har de finansiella förutsättningarna att vara flexibla. Med flexibla menar vi att de oftast godkänner sms lån med betalningsanmärkning som exempel. Nya smslån med betalningsanmärkning är därför lite svårare att hitta.
 • Längre erfarenhet
  De etablerade aktörerna har en större erfarenhet av att ge ut sms lån och har därför mer information att bygga vidare på finansiella produkter. Och de vet också hur de ska hantera situationer som bedrägerier och andra speciella fall som kan uppstå på kreditinstitut.
 • Bättre kundtjänst
  Kundtjänsten är även bättre och de har finansiella förutsättningar att ha fler personer på plats som svarar via mejl, telefon och chatt.

 

[enklalan bord=to]

 

Fördelarna med en ny aktör.

Nya aktörer kan dock vara innovativa och erbjuda speciella bonusar eller andra unika erbjudanden. Det är alltid bäst att göra en individuell bedömning och utgå från sina egna behov. Alla smslångivare har olika tjänster de erbjuder. Jämför därför alltid smslånen innan du tar ett sms lån på en sida som Enkla Lån. Läs mer om vad du ska tänka på innan du tar ett sms lån här.

 

Nya smslån utan UC.

Precis som de etablerade smslångivarna ger de nya smslån på marknaden möjligheten till snabblån utan UC. Om ett sms lån är nytt eller etablerat påverkar inte om de erbjuder sms lån utan UC eller inte. Vill du ha en lista på sms lån utan UC hittar du det här.

 

Nya sms lån på den svenska marknaden.

Som vi tidigare kort nämnt är det relativt vanligt att redan etablerade företag skapar nya varumärken för olika typer av produkter. Eftersom alla kunder har olika behov vill de därför tydligast kunna matcha de behoven genom att skapa nya produkter och varumärken. Kommunikationen och erbjudandet kan då enklast matchas med kunden.

 

Moank, ny aktör, nya regler.

Lista över de senaste och populäraste långivarna på marknaden ser du nedan. Moank som är en ny aktör har infört ett nytt system. Långivarna får en bättre ränta beroende på hur du har skött dina tidigare lån. Har du en stark kreditprofil genom att ha skött dina tidigare lån på ett bra sätt får du en lägre ränta som belöning. Läs här om hur du ökar din kreditvärdighet. Denna typ av tjänst är unik på marknaden.

 

Nordiclån ny aktör, högre belopp.

Nordiclån som också är en ny aktör erbjuder högre belopp än Moank. Ett lånebelopp om upp till 50 000 kronor. Många snabblångivare erbjuder även företagslån, privatlån och billån för dig som behöver det.

 

Ny trend, Peer-to-Peer lån. 

En trend som börjar bli alltmer populär är så kallade Peer-to-Peer lån. Det är en låneform som tillåter att privatpersoner att låna av varandra. Vill du tjäna pengar kan du låna ut pengar till någon annan och få tillbaka pengar i forma av ränta. Du gör med andra en god gärna genom att låna ut pengar till någon som verkligen behöver det. Läs om Peer-to-Peer lån här.

 

Etablerade långivare med flera varumärken och tjänster.

 1. Monetti har flera varumärken för att kunna matcha olika behov på marknaden.
  Monetti Flexi
  Kredit 365
  Frogtail
 2. Ferratum har ett traditionellt snabblån och ett flexiblare kreditkonto.
  Ferratum Credit
 3. Nanokredit har två varumärken med samma typ av tjänst.
  Nanoflex
 4. Snabbfinans har två varumärken med samma typ av tjänst.
  Säkerfinans
 5. Cashbuddy har två varumärken och erbjuder samma typ av tjänst.
 6. Meddelandelån är ett sms lån och deras andra varumärke Flexlimit står för deras kreditkonto.
  Flexlimit

 

Har du tips på nya sms lån som vi missat i denna artikel?

 

Känner du dig osäker över vilket lån du ska välja? Eller har du andra frågor gällande lån är du välkommen att kontakta oss via chatten eller mejl till kontakt@enklalan.se. Vi svarar direkt och hjälper till på bästa sätt.

 

Behöver du hjälp med skulder och att spara pengar har vi jättebra hjälp för det. Tveka inte att kontakta oss via chatten eller mejl kontakt@enklalan.se.

 

/Enkla Lån