Borta är de dagar då traditionella lån från banker eller kreditföretag var den enda källan till finansiering. Tekniska framsteg har även berört lånebranschen. Behovet av en smidigare och snabbare låneprocessen för både långivare och låntagare har gjort att den digitala utlåningen uppstått.

Liksom i alla andra förändringar var digitaliseringen för lånebranschen inte lätt och det har krävts mycket för att komma dit vi är idag. Trots reformer, säkerhet och regelverk finns det vissa myter som stoppar låntagare från att ansöka om sms lån. Myterna gäller även följande produkter:

 

Att vara orolig för online-lån är naturligt. Pengar spelar trots allt en av de viktigaste rollerna i livet. Oväntade ekonomiska situationer kan hända alla och vi vill därför inte att du ska tveka att ta ett sms lån på grund av någon myt. Vi är därför här för att avslöja de tre största myterna om sms lån.

 

Myt #1 Jag får inget sms lån med betalningsanmärkning.

En kreditvärdering görs när du tar ett sms lån. Detta betyder dock inte att du inte kan få ett sms lån med betalningsanmärkning. Det finns flera sms långivare som erbjuder snabblån och kontokrediter trots betalningsanmärkning.

Sms långivare erbjuder unika sms lån skräddarsydda för att passa ditt behov. Vare sig det är ett sms lån eller lån med avbetalning. Det är dock sant att du som har en låg kreditvärdighet inte kan säkra ett lån med låg ränta. För långivare är en dålig kreditvärdighet en riskfaktor.

 

Tips: Betala dina räkningar i tid för att förbättra din kreditvärdighet.

 

Myt #2 Alla sms lån givare tar samma kostnader

Detta är helt fel. Alla sms lån givare fungerar inte på samma sätt och tar därför inte samma kostnad för sina lån. Enligt finansiella experter är det inte en bra idé att jämföra långivare baserat på räntan. Många långivare tar en extra kostnad eller har dolda avgifter i sin utlånings process. Andra långivare, för att vinna kundens lojalitet tar inte ut några avgifter.

När du väljer långivare är det viktigt att ta hänsyn till avgifter för sena återbetalningar och förskottsavgift. Med förskottsavgift menar vi kostnader i samband med att förtidslösa ditt lån.

 

Tips: Tänk på den totala kostnaden för sms lån och inte bara räntesatsen.

 

Myt # 3 Sms lån är inte säkra

Denna myten är förmodligen en av de största. Sms lån online processen är den säkraste som finns, förutsatt att du lånar av en legitim online långivare. Det här är en av de största och sorgligaste myterna. Processen för digitala lån är väldigt säker, förutsatt att du lånar av en legitim online långivare som garanterar integriteten av dina personliga uppgifter.

Nästan alla långivare som erbjuder online lån jobbar med den högsta säkerhetsstandarden eller krypteringsteknik för att skydda känslig information från obehörigas åtkomst. Dessutom säljer de inte vidare din personliga information.

 

Tips: Läs alltid igenom lånevillkor och var noga med att välja en seriös aktör. 

 

/Enkla Lån