Idag 11.11, 11:e november är det singlarnas dag. Singlarnas dag eller Guanggun Jie som det heter på kinesiska är en festivaldag som firas bland många unga i Kina. Man vill fira faktum att man är singel och att man är stolt och glad över det. Datumet, 11 november (11/11) bestämdes eftersom siffran 1 kopplas med att man är ensam.

 

Galen shopping dag

Under denna dagen är det galen shopping på Kinas nätverk. Redan år 2009 började e-handelsgiganten Alibaba marknadsföra singlarnas dag som deras största readag. Efter lanseringen år 2009 har man nått vansinniga rekord. På Alibabas två plattformar Taobao och Tmall säljer de för nästan fyra gånger så mycket som säljs på ”Cyber Monday”. Varor som kristallkronor, bilar och kameror säljs till halva priset och generellt väldigt bra rabatter.

 

Alla singlars dag i Sverige

Vi skriver om alla singlars dag eftersom dagen framför allt har blivit den största dagen för online shopping i världen och har även börjat firas i Sverige. I Sverige kallar jag denna dag för både ”Singlarnas dag” och ”Alla singlars dag”. Dagen påminner lite om ”Alla hjärtans dag” men för singlar istället för par.

 

Exklusiva rabatter

Singlar spenderar mer pengar än personer som är två. Det är mycket större kostnader generellt för personer som inte har någon att dela sina kostnader med. Jag vill därför tipsa dig som är singel och behöver spara pengar på rabatter. Butiker i Sverige har följt den internationella trenden och har flera exklusiva erbjudanden för dig som vill hitta det bästa köpet på alla singlars dag.

 

H&M

11 % rabatt med koden 1111. Fri frakt vid köp över 300 kr.

 

Nelly

Upp till 25 % rabatt

Apotek Hjärtat

11 % på allt online

 

Hemtex

22 % på valfri vara med koden singlesday.

 

Lyko

15 % på allt idag med koden singel117.

 

 

/Sofia

Enkla Lån