Behöver du pengar, men inte betala för mycket för bekvämligheten med att sms låna? Ta reda på hur du kan säkra ett billigt sms lan som uppfyller dina behov. Sms lån, även kallade snabblån, kan vara en lämplig form av kredit när du behöver det. De tenderar dock också att vara  dyrare än andra lån. Ett billigt sms lån är de som tar ut lägre ränta och avgifter i jämförelse med liknande lån.

 

Effektiv ränta

Varje långivare bestämmer själv vilken ränta de vill ta ut. Eftersom det råder fri prissättning för snabba sms lån finns den möjligheten. Vissa långivare tar dock lägre ränta. Att jämföra dina alternativ kan hjälpa dig att undvika höga avgifter och långsammare handläggningstider.

Lån sms debiterar ränta i form av effektiv ränta, vilket varierar från långivare till långivare. Billiga sms lån tar en lägre ränta, men den effektiva räntan kan fortfarande vara hög i jämförelse med andra kreditprodukter från en traditionell bank eller via ett kreditkort. Sms lån företag är obligerade att visa den effektiva räntan.

 

Avgift

Avgifter för lånet, exempelvis aviavgifter eller uppläggningsavgifter får bara tas ut om de är avtalade och om avgiften avser kostnader som långivaren har för lånet. En avgift får höjas om det står skrivet i ditt avtal att långivare har rätt att höja avgiften. Avgiften får endast höjas om kostnader som avgiften ska täcka har ökat. Det finns inga krav på att information om ändring ska ske i förväg förutom för kontokrediter. Gäller det en kontokredit måste långivaren informera dig om en avgiftshöjning innan den börjar gälla.

Håll koll på påminnelseavgifter, återbetalningsavgifter och andra avgifter relaterade till ditt lån. Ett bra sätt att få information om alla avgifter är att gå igenom de allmänna villkoren noggrant. Om du tror att du inte kommer kunna betala tillbaka ditt lån i tid är det bättre att inte ta ett lån överhuvudtaget. Alla seriösa långivare ger dig information om lånevillkoren i ansökningsprocessen innan du ansöker om ett lån.

Andra egenskaper för de bästa sms lån och sms lån utan krav är följande.

 

Ansökningsprocessen och godkännande

Om du ansöker om ett lån kan du skicka in din ansökan via ett webbformulär. Vanligtvis brukar du kunna identifiera dig enkelt via BankID. Du behöver vanligtvis inte skicka in fysiska dokument. Svar på din ansökan får du oftast inom en arbetsdag.

 

Sms lån med anmärkning

Har du betalningsanmärkning kan din ansökan accepteras ändå. Sms långivaren är huvudsakligen oroade över att du betalar tillbaka lånet. Att ha en vanlig inkomst är nyckeln när du vill bli godkänd. Har du därför någon typ av inkomst kan du bli godkänd trots betalningsanmärkning.

 

Sms lån utan UC

Sms lån utan UC är att föredra eftersom många förfrågningar hos UC som rör konsumentkrediter leda till lägre kreditvärdighet. Många tror att det enda sättet att få låna pengar med en betalningsanmärkning är att inte använda UC. Andra missförstår och tror att ingen kreditupplysning görs om man inte använder UC.

Hur säkrar du ett billigt sms lån?